Kayadan Düşerek Yaralandı, Ambulans Helikopterle Hastaneye Kaldırıldı

Kayadan Düşerek Yaralandı, Ambulans Helikopterle Hastaneye Kaldırıldı
Kasni Dağı'nda dağcılık kazası: Ali Hıdır Taş, kayalıklardan düşerek ayak bileğini kırdı. Özverili çalışma sonucu kurtarılan Taş, ambulans helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Bir dağcılık kazası sonucu yaralanan Ali Hıdır Taş, Tunceli'nin Gürbüzler köyü yakınındaki Kasni Dağı'nda kurtarma ekiplerinin özverili çalışmalarıyla kurtarıldı. Taş, bir grup dağcı arkadaşıyla Kasni Dağı'nın zirvesine tırmanırken denge kaybı yaşayarak sarp bir kayalık bölgeye düştü.

Kazayı gören arkadaşları hemen yardım ekiplerine haber verdi. AFAD, UMKE ve MEB AKUB gibi kurtarma ekipleri hızla olay yerine yönlendirildi. Taş'ın düştüğü noktaya ulaşmak için ekiplerin büyük bir gayret göstermesi gerekti. Olay yerinde ilk yardım müdahalesi yapılan Taş'ın ayak bileğinin kırıldığı belirlendi.

Yaralının hızla hastaneye kaldırılması için Malatya'dan ambulans helikopter talep edildi. Kurtarma ekipleri, Taş'ı özenle sedyeye alarak helikopterin inebileceği bir noktaya taşıdı. Kısa süre sonra bölgeye ulaşan ambulans helikopterle Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Taş, burada tedaviye alındı.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 962 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.