Kar Yağışı ve Kaya Düşmeleri Tunceli'yi Etkisi Altına Aldı

Kar Yağışı ve Kaya Düşmeleri Tunceli'yi Etkisi Altına Aldı
Tunceli’de kar yağışı etkili olmaya başladı.

Tunceli, sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağmurun ardından öğleden sonra kar yağışıyla karşılaştı. Bu doğa olayıyla birlikte bazı karayollarında kaya düşmeleri yaşandı, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Yağışın Karla Buluşması

Meteorolojinin uyarılarının ardından Tunceli’nin Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı başladı. Özellikle Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde etkili olan kar yağışı, valilik koordinesinde çalışmaların başlatılmasını gerektirdi.

tunceli-kar-yagmurr.jpg

Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunun Cankurtaran mevkii, zincirsiz kamyon ve tır geçişlerine kapatıldı. Yetkililer, kar yağışının etkisiyle yolun tehlikeli hale geldiğini belirterek, sürücülerin bu bölgelerden geçiş yapmamaları konusunda uyardılar.

Yağışın ardından Tunceli-Erzincan karayolunun birçok noktasında kaya düşmeleri meydana geldi. Yetkililer, bu bölgelerde sürücülerin dikkatli olmaları ve ani tehlikelere karşı önlem almaları gerektiğini vurguladılar.

tuncelide-kar-yagisi-meydana-geldiii.jpg

Tunceli'de yaşanan bu doğa olayları, güvenliği sağlamak adına valilik ve ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip edilmekte ve gerekli önlemler alınmaktadır. Halkın da bu süreçte dikkatli olması önem arz etmektedir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.