IUCN Kırmızı Listesinde Yer Alan Vaşaklar,Dersim'de Kameralara Yakalandı

IUCN Kırmızı Listesinde Yer Alan Vaşaklar,Dersim'de Kameralara Yakalandı
Dersim'in Pülümür İlçesinde Tehdit Altındaki Vaşaklar Cep Telefonu Kamerasına Takıldı

Dersim'in Pülümür ilçesinde, nesilleri tehdit altında olduğu için Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan 2 vaşak, Kerem Yılmaz adlı bir vatandaş tarafından ağaçlık alanda yiyecek ararken cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Vaşakların doğal yaşam alanında görüntülenmesi, bölgedeki vahşi yaşamın önemine dikkat çekiyor.

vasaklar-cep-telefonu-kamerasina-yansidii.jpg

Tehdit Altındaki Vaşaklar Kameralara Yakın

İhlas Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre;Yılmaz, vaşakları son anda fark ettiğini belirterek, "Son derece özel bir tür olan bu canlıları, kısa da olsa görüntüleme şansım oldu. şehrimiz yaban hayatı açısından son derece zengin. Bu güzellikleri el birliğiyle korumamız gerekiyor" dedi. Dersim'deki vahşi yaşamın zenginliğine vurgu yaparak, vaşakların kamufle yeteneklerine ve doğal yaşam alanlarına olan önemine dikkat çekti.

Vaşakların korunması, doğal yaşamın sürdürülebilirliği açısından büyük bir öneme sahip. Bu tür görüntülerin paylaşılması, vatandaşların doğal çevrelerini ve vahşi yaşamı koruma konusunda duyarlı olmalarını teşvik ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 40 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.