"Inkar Siyaseti Tunceli'de Ekonomik Yatırımları Engelliyor: Elektrik ve Su Sorunları da Devam Ediyor"

"Inkar Siyaseti Tunceli'de Ekonomik Yatırımları Engelliyor: Elektrik ve Su Sorunları da Devam Ediyor"
Tunceli Milletvekili Ayten Kordu'nun ifadelerine göre, ilçelerde hala inkar siyaseti devam etmektedir. Bu durumun ekonomik yatırımların yapılmamasına, meraların yasaklı alanlara dönüşmesine ve insanların üretimden kopmasına yol açtığı belirtilmektedir.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP) Tunceli Milletvekili Ayten Kordu'nun ifadelerine göre Tunceli ilçelerinde inkar siyasetinin hala devam ettiği ve bu durumun ekonomik yatırımların yapılmamasına, meraların yasaklı alanlara dönüşmesine ve insanların üretimden kopmasına yol açtığı belirtilmektedir. Ayrıca, Kordu, Tunceli ilçelerinin çoğunda elektrik ve su sorunları yaşandığını da vurgulamıştır.

Kordu'nun dile getirdiği inkar siyaseti, Tunceli'nin tarihindeki travmatik olayları ve kültürel farklılıkları göz ardı eden politikaları ifade etmektedir. Bu politikaların sonucunda Tunceli'nin ekonomik yatırımlar açısından geri kalmış olması ve meraların yasaklı alanlara dönüşmesi, insanların geçim kaynaklarından mahrum bırakılması gibi sorunlar ortaya çıkmıştır.

Elektrik ve su sorunlarının ise ilçelerin yaşam kalitesini olumsuz etkilediği belirtilmektedir. Bu sorunlar, kent halkının günlük yaşamını sürdürmede zorluklarla karşılaşmasına neden olabilir.

Tunceli'nin sorunlarının çözümü için inkar siyasetinden uzaklaşılması, kültürel çeşitliliğin ve insanların haklarının korunması, ekonomik yatırımların artırılması, altyapı sorunlarının giderilmesi ve halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi gibi adımların atılması gerekmektedir. Bu şekilde Tunceli'nin potansiyeli tam anlamıyla değerlendirilerek, kalkınması ve gelişmesi sağlanabilir.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.