Hozat'a Değer Katacak Hasan Saltık Kültür Merkezi Hizmete Açılıyor

Hozat'a Değer Katacak Hasan Saltık Kültür Merkezi Hizmete Açılıyor
 hozathaber.com İnternet Editörü
Hozat'a Kültürel Bir Hazine: Hasan Saltık Kültür Merkezi Açılıyor.

Tunceli'nin Hozat ilçesine kazandırılacak olan Hasan Saltık Kültür Merkezi, kültür ve sanata önem veren bir adımı daha hayata geçiriyor. Hozatlıların kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek olan merkezin açılışı, büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılanıyor.

Mevcut kültür merkezlerine yeni bir soluk getirecek olan Hasan Saltık Kültür Merkezi, sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak bölgedeki kültür hayatını zenginleştirecek. Aynı zamanda eğitim faaliyetleri, sergiler, konferanslar ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapacak olan merkez, Hozat halkının sosyal yaşamına katkı sunmayı amaçlıyor.Hasan Saltık Kültür Merkezi, yapımcının doğum yeri olan Hozat’ta, 25 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek bir törenle açılıyor.
Kültür Merkezi, Hasan Saltık’ın Anadolu etnomüzik arşivinin oluşmasına yaptığı katkıların tanıtılması ve hatırasının yaşatılması amacıyla hayata geçirildi. Mekân aynı zamanda yapımcının arşiv ve fotoğraflarının da yer aldığı bir anı evi işlevi görecek. 600 kişi kapasiteli Hasan Saltık Kültür Merkezi’nde çok amaçlı bir sergi ve konser salonu yer alıyor.

sarisaltik-turbesi-hizmete-giriyor.jpg

Hasan Saltık Kültür Merkezi açılış törenine Saltık’ın ailesiyle birlikte aralarında Cihat Aşkın, Cengiz Özkan, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Mazlum Çimen, Ender Balkır, Selçuk Balcı, Olgun Şimşek gibi sanatçı dostları da katılacak.
Nilüfer Saltık: “Anısını doğduğu topraklarda yaşatmayı önemsiyoruz”
Hasan Saltık’ın eşi, Kalan Müzik’in yöneticisi Nilüfer Saltık, ailesi adına yaptığı açıklamada Saltık’ın bölge insanının sanatsal gelişimine daima önem verdiğini söyledi. Hasan Saltık’ın Dersim’le bağlarını hiç koparmadığını belirten Nilüfer Saltık, sözlerine şöyle devam etti:
Hozat’tan 12 yaşında ayrılıp İstanbul’a taşınmasına rağmen gönlü daima Dersim’deydi, o bağı hiç koparmadı. Bugüne kadar kültür dünyasına sunduğu katkıların yarattığı etkiler düşünülünce, kendi doğduğu topraklarda onun anısını yaşatacak bir kültür merkezi olmasını önemsiyoruz. Bu yüzden Hozat Belediyesi’nin aldığı kararla, Hasan adına bir kültür merkezi yaratılması fikrine çok sıcak baktık. Belediye tarafından tahsis edilen binayı renove ederek bir kültür merkezi haline dönüştürdük. Bu merkezin, Hasan’ın da hep istediği gibi, bu topraklarda kültür ve sanat etkinliklerinin yeşertmesi açısından işlevsel bir mekâna dönüşmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tunceli'nin kültürel mirasını yaşatma ve gelecek nesillere aktarma misyonu üstlenecek olan Hasan Saltık Kültür Merkezi'nin açılışı, bölge halkı için önemli bir kültür ve sanat buluşmasına dönüşecek.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.