Hızır Aşkıyla Oruçlar Tunceli'de Açılıyor: Kardeşlik ve Dayanışma Sofrası Kuruluyor

Hızır Aşkıyla Oruçlar Tunceli'de Açılıyor: Kardeşlik ve Dayanışma Sofrası Kuruluyor
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Tunceli'de dayanışma ve birlik ruhunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen oruç açma ve lokma ikramı etkinliği, 15 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tunceli'de, darda kalanlara yardım eli uzatma geleneği bu yıl da devam ediyor. Tunceli'nin hoşgörü ve dayanışma ruhunu yansıtan bir etkinlik olan oruç açma ve lokma ikramı, 15 Şubat 2024'te gerçekleştirilecek.

Tunceli Valisi'nin de katılımıyla düzenlenecek etkinlik, şehrin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmeyi amaçlıyor. Oruçların Hızır aşkına tutulmasını dileyen Vali ve diğer yetkililer, bu geleneksel etkinliğin Tunceli'nin kültürel zenginliğine katkı sağlayacağını ifade ediyorlar.

hizir-askiyla-oruclar-tuncelide-aciliyor-kardeslik-ve-dayanisma-sofrasi-kuruluyorr.jpg

Ahmet Uğurlu Dede ve Cem Erkanı ile Birlikte İftar Sofrası Kurulacak

Tunceli Cemevi'nde saat 17.55'te başlayacak olan etkinliğe tüm halk davetlidir. Ahmet Uğurlu Dede'nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan etkinlik, geleneksel Türk kültürünün önemli bir parçası olan cem erkanının da bir araya gelmesine vesile olacak.

Tunceli'deki bu anlamlı etkinlik, toplumun dayanışma ve birlik duygularını daha da güçlendirecek, kardeşlik bağlarını pekiştirecek.

????️ 15.02.2024

⏰ 17.55

???? Tunceli Cemevi

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.