HDP'nin Eski Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek Gözaltına Alındı, Serbest Bırakılması İçin Çağrılar Yapılıyor

HDP'nin Eski Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek Gözaltına Alındı, Serbest Bırakılması İçin Çağrılar Yapılıyor
HDP'nin Eski Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, Gözaltı Sürecinin Ardından Savcılığa Sevk Edildi

Dersim'in Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, sabah saatlerinde polisler tarafından gerçekleştirilen bir baskınla evinde gözaltına alındı.

Polis ekipleri, Dersim'deki Çiçek'in ikametine erken saatlerde baskın düzenledi. Evde gerçekleştirilen aramanın ardından Çiçek gözaltına alındı. Baskının nedeni veya arama sonucunda elde edilen detaylar hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gözaltı Gerekçesi Henüz Açıklanmadı, Olayın Gelişmeleri Takip Ediliyor

Hıdır Çiçek, HDP'nin eski Dersim İl Eş Başkanı olarak aktif bir siyasi figürdü ve Dersim'deki siyasi hareketlerde etkili bir rol oynamıştı. Gözaltına alınmasının ardındaki nedenler ve hukuki süreç ile ilgili bilgiler ise mevcut değildir.

DP'nin eski Dersim İl Eş Başkanı Hıdır Çiçek, gözaltına alındıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve ifade işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edileceği öğrenildi. Gözaltı süreciyle ilgili gerekçeler henüz açıklanmadı.

Yeni Sosyalist Parti (YSP) Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Hıdır Çiçek'in serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dersim HDP eski il eş başkanımız Hıdır Çiçek bu sabah göz altına alındı. Son dönemde yeniden artan baskılardan anlıyoruz ki bakanlar değişse de Kürt halkına, muhaliflere yönelik baskı politikaları değişmiyor. Arkadaşımız bir an önce serbest bırakılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.