Haziran Ayında Gelen Bahar: Pülümür Rengârenk

Haziran Ayında Gelen Bahar: Pülümür Rengârenk
Haziran ayında gelen bahar, sağanak yağışlarla geçen bir ilkbahardan sonra nihayet gelmişti. Buğulu camlardan sokağı seyredenlerin nemli gözleri, uzun süredir özledikleri güzel günlerin gelmesini beklemişlerdi.

Haziran ayında gelen bahar, sağanak yağışlarla geçen bir ilkbahardan sonra nihayet gelmişti. Buğulu camlardan sokağı seyredenlerin nemli gözleri, uzun süredir özledikleri güzel günlerin gelmesini beklemişlerdi. Umut dolu bir bekleyişin sonucunda bahar gelmişti işte. Sarı kanatlı kelebekler, insanın yüreğine konar gibi girerler ve onlarda beklenen baharın müjdecisi olurlar. Tabii mor, kırmızı, benekli kelebekler de bir o kadar güzel ve anlamlıdır. Hepsi birer doğa mucizesidir ve insanın içini dolduran bir huzur ve sevinç duygusuyla gelirler.

Pülümür bölgesinde ise baharın gelişi bir renk cümbüşüne dönüşür. Renk renk çiçekler açar, yeşilin en güzel tonlarıyla doğa canlanır. Pülümür'ün muhteşem doğası, baharın güzelliklerini tam anlamıyla yaşamak için eşsiz bir mekandır. Haziran'da baharı selamlamak, burada ayrı bir anlam ve keyif taşır.

Bir kız, buğulu camlardan bakarak, içindeki sevinci gözyaşlarına karıştırır. Belki de içten gelen bir mutluluğun ifadesidir bu gözyaşları. Beklenen baharın güzellikleri karşısında duygu dolu anlar yaşar. İşte baharın gelişi, insanın yüreğinde böyle özel duyguların doğmasına vesile olur.

Haziran ayında gelen bahar, tüm doğayı ve insanların kalplerini renklendiren bir mucizedir. Pülümür'ün eşsiz manzaralarıyla buluşan bahar, herkesin yüzünde bir tebessüm ve içinde bir umut bırakır. Yaşanan mevsimler arasında belki de en güzeli olan bahar, insanları yeniden doğaya bağlar ve hayata dair umutları canlandırır.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.