Hava Sıcaklıkları Şaşırtarak Baharın Müjdecisi Leylekler, Kışta Görüldü

Hava Sıcaklıkları Şaşırtarak  Baharın Müjdecisi Leylekler, Kışta Görüldü
Kış Mevsiminde Çemişgezek'te Leylek Şaşkınlığı: Baharın Müjdecisi Erken Geldi.

Kış mevsiminin sakin geçtiği Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, alışılmadık bir manzara yaşandı. Keban Baraj Gölü kıyılarında, normalde bahar aylarında görülen leylekler, ılıman hava koşullarıyla şaşırttı. Bu sevimli kuşlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle adeta zamansız bir ziyarette bulundular.

Çemişgezek ilçesine bağlı Sakyol köyünde balıkçılık yapan Mustafa Güler, rutin balık avı faaliyetleri sırasında, Keban Baraj Gölü kıyılarında leylek sürüsüyle karşılaştı. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Güler, hemen cep telefonuyla leylekleri görüntüledi.

Leyleklerin beklenmedik bu ziyareti hakkında konuşan balıkçı Mustafa Güler, "Şubat ayında kışın etkisini tam olarak hissetmeden, bahar aylarında beklediğimiz leylekler şimdi kışın ortasında karşımıza çıktılar." diyerek yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

Keban Baraj Gölü çevresinde bu mevsimde leyleklerin görülmesi, doğa tutkunlarını da şaşırttı. Uzmanlar, iklim değişikliği ve sıcaklık dalgalanmalarının, kuşların göç alışkanlıklarını etkileyebileceğini belirtiyorlar. Bu olağandışı durum, doğa severlerin dikkatini çekiyor ve çevresel değişimlerin etkilerini gözlemlemeye yönelik daha fazla çalışma yapılmasını teşvik ediyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1485 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.