Fiyat Tabelası Zorunluluğu Nedeniyle Tunceli'de İş Yerleri Denetleniyor

Fiyat Tabelası Zorunluluğu Nedeniyle Tunceli'de İş Yerleri Denetleniyor
Tunceli'de İş Yerlerine Fiyat Tabelası Denetimi: Ticaret Bakanlığı'ndan Yeni Uygulama

Tunceli'de Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, iş yerlerinde fiyat tabelası denetimleri başlatıldı. Lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi işletmelerin, 1 Ocak itibariyle iş yerinin girişi ve hizmet verilen masalara kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde fiyat listesini asması zorunlu hale getirildi. Bu yeni uygulama kapsamında Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü tarafından denetimler gerçekleştiriliyor.

fiyat-tabelasi-zorunlulugu-tuncelide-is-yerleri-denetleniyor.jpg

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatıyla, özellikle kafe ve restoran gibi işletmelerde yapılan denetimlerde, iş yerlerinin belirlenen kural ve standartlara uygunluğu kontrol ediliyor. Denetimlerde fiyat tabelası düzenlemesine uymayan işletmelerin tespiti halinde, vatandaşlar Alo 175 ihbar hattını kullanarak şikayette bulunabilecekler.

denetimm.jpg

Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen bu yeni düzenleme ile iş yerlerinin fiyat politikalarının şeffaf bir şekilde sunulması hedeflenirken, aynı zamanda tüketicilere daha bilinçli ve şeffaf alışveriş imkanı sağlanması amaçlanıyor. Tunceli'de yapılan denetimlerle ilgili detaylı bilgiler, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kamuoyu ile paylaşılacak.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 22 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.