Doğu Anadolu'da Kar Yağışı: Erzurum, Tunceli, Ağrı, Ardahan ve Kars Beyaz Örtüyle Kaplandı

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı: Erzurum, Tunceli, Ağrı, Ardahan ve Kars Beyaz Örtüyle Kaplandı
Soğuk Hava Dalgası Anadolu'nun Doğusunu Beyaza Bürüdü: Erzurum, Tunceli, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta Kar Yağışı Etkili

Erzurum, Tunceli, Ağrı, Ardahan, ve Kars illerinde kar yağışının etkisiyle kent merkezleri ve ilçeler beyaz bir örtüyle kaplandı. Erzurum'da gece sıfırın altında 5 derece ölçülerek kar yağışının ardından kent merkezi beyaza büründü. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belediye ekipleri, cadde, sokak, kaldırım ve meydanlarda kar temizleme çalışmalarına başladı. Aynı zamanda, Karayolları ekipleri de sorumluluk bölgelerinde kar küreme çalışmalarını sürdürdü.

Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçelerinde de soğuk hava, kar yağışına dönüştü. İlçelerdeki cadde, sokak, park ve bahçeler karla kaplanarak beyaz bir görüntü oluşturdu. Bazı vatandaşlar, evlerinin önündeki biriken karları temizlemeye çalıştı.

dogu-anadoluda-kar-yagisi-erzurum-tunceli-agri-ardahan-ve-kars-beyaz-ortuyle-kaplandii.jpg

Anadolu Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Ağrı'da da soğuk havanın etkisi devam ederken, gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar sürdü. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, esnaf iş yerlerinin önlerini temizlemek için çaba harcadı. Belediye ekipleri de karla mücadele çalışmalarına başladı.

Ardahan'da soğuk hava ve kar yağışı etkili oldu. Kent merkezi sabaha karşı beyaz bir örtüyle kaplandı. Kar ve soğuk hava nedeniyle yol ve çatılarda buzlanmalar meydana geldi.

Kars'ta ise dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, şehri beyaz bir görüntüye bürüdü. Kars Belediyesi ekipleri kaldırım ve yolları temizlemek için kar küreme çalışmalarını hızla sürdürdü. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki kar birikintilerini temizlemek için çaba sarf etti.

Sarıkamış ilçesinde karın etkisiyle bitkiler ve ağaçlar beyaz bir örtüyle kaplanarak güzel bir manzara oluşturdu. Akyaka ilçesinde de bazı vatandaşların iş yerleri önündeki biriken karı temizledikleri gözlendi. Tarihi Kars Kalesi de kar ve sisin kucakladığı bir atmosferde dron ile görüntülendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.