Dersim’in Hozat Bölgesinde Ağaç Kesimleri Alarm Veriyor!

Dersim’in Hozat Bölgesinde Ağaç Kesimleri Alarm Veriyor!
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Hozat'ın Boydaş ve Kurukaymak köylerinde yoğunlaşan ağaç kesimleri, bölgenin maden rezervleri için hazırlık yapıldığı endişelerini gündeme getiriyor.

Dersim’in Hozat ilçesinin kırsal bölgelerinde, özellikle Boydaş ve Kurukaymak köylerinde ağaç kesimleri hız kesmeden devam ediyor. Geçmiş yıllarda da benzer kesimlere şahit olan bölge halkı, son bir ay içerisinde yoğunlaşan ağaç kesimlerinden endişeli.

Daha önce bu bölgelerde geniş ormanlık alanların kömür elde etme amacıyla kesildiğine tanıklık eden bölge sakinleri, devam eden kesimlerle bölgenin tamamen ormansızlaşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor.

Bölge Madenler İçin Tehlike Altında mı?

Bu kesimlerin, sadece enerji kaynağı sağlama amacıyla yapılmadığı, bölgedeki maden rezervleri için de hazırlık olarak görüldüğü belirtiliyor. Özellikle geçen yıl Gazeteci Şenol Bali’nin haberine konu olan İzmir Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aslan Sultan'ın dikkat çektiği maden rezervleri bilgisi, endişeleri artırıyor. Sultan, “Yılan Dağlarında altın, Munzur yönünde ise krom rezervleri bulunmaktadır. Asıl amaç bu madenlerdir. Bu nedenle bu bölgelere erişim kolaylaştırıcı yolların yapılmasına da şahit olmaktayız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Uzmanlar, ağaç kesimlerinin yanı sıra bu tür maden çıkarılmasının da ekosistem üzerinde ciddi tahribatlara yol açabileceği konusunda uyarıyor. Bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları, konunun yetkililer tarafından en kısa sürede ele alınmasını ve doğal yaşamın korunmasını talep ediyor.

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.