Dersim'deki Yaralı Sansarı Neler Bekliyor?

Dersim'deki Yaralı Sansarı Neler Bekliyor?
Tunceli'de vatandaşlar tarafından yaralı bulunan kaya sansarı, Doğa Koruma ekipleri tarafından kurtarılarak tedaviye alındı. Yaralı sansarın tedavisi tamamlandıktan sonra doğaya bırakılacağı belirtildi.

Tunceli'de vatandaşlar tarafından fark edilen yaralı bir kaya sansarı, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verilmesi üzerine hemen müdahalede bulunuldu. Vatandaşların çeviklikle ve duyarlılıkla müdürlüğe ihbarda bulunması, yaralı hayvanın zamanında tedavi altına alınmasını sağladı.

Kurtarılan kaya sansarının, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü tarafından yakından takip edildiği ve uzman veteriner hekimlerin kontrolünde tedavi sürecinin başlatıldığı öğrenildi. Yaralı sansarın, alınan ilk bilgilere göre genel sağlık durumunun iyi olduğu, yalnızca bazı yaralanmaları olduğu ve bu yaralanmaların tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Ekipler, sansarın tedavisinin tamamlanmasının ardından doğada kendi yaşam alanına bırakılacağını ifade etti. Böylece, doğal yaşamda karşılaşabileceği tehlikelerden korunarak yeniden doğasına dönecek. Bu olay, Tunceli halkının doğa konusundaki duyarlılığını ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin hızlı müdahalesini bir kez daha gözler önüne serdi.

tuncelideki-yarali-sansar.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.