Dersim'de Onur Sefer Soruşturması 7 Yıl Geçmesine Rağmen Çözüme Ulaşılamadı

Dersim'de Onur Sefer Soruşturması 7 Yıl Geçmesine Rağmen Çözüme Ulaşılamadı
 hozathaber.com Muhabiri
Onur Sefer Dosyası Anayasa Mahkemesi'ne Taşındı: Aile, 7 Yıldır Tamamlanmayan Soruşturmayı Protesto Ediyor.

2017 yılında Tunceli'nin Pertek ilçesi ile Hozat İlçesi sınırında yer alan Ergen köyü yolunda ölü bulunan 25 yaşındaki Onur Sefer'in soruşturmasıyla ilgili olarak ailesinin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu bildirildi. Onur Sefer'in ölümüne dair yapılan soruşturmada, dosyanın zaman aşımına bırakılmak istendiği, savcıların etkin bir soruşturma yürütmediği ve dosyadaki belgelerin hala toplanamadığı iddia ediliyor. Aile avukatı, dosyanın 7 yılda 3 savcı değiştirmesine rağmen hala ilerleme kaydedilmediğini, şüphelilerin gözaltına alınmadığını ve etkin bir soruşturmanın yapılmadığını savunuyor.

faili-mechul-olum.jpg

Onur Sefer soruşturmasının Avukatı Cihan Ezer, yaptığı açıklamada dosyanın etkin bir soruşturma yürütülmemesi ve belgelerin toplanmamış olması konusunda endişelerini dile getirdi. Savcıların şüphelileri gözaltına alıp sorgulamadığını, kız arkadaşının ifadelerinin değişiklik gösterdiğini ve soruşturmanın derinleştirilmediğini belirtti. Ayrıca, dosyanın zaman aşımına bırakılmak istendiği ve mahkemenin ek kavuşturma kararı verdiği ancak soruşturmanın hala etkin bir şekilde yürütülmediği vurgulandı.

faili-mechul-olum-sorusturuluyor.jpg

Ezer, dosyayı hak ihlali gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne taşıdıklarını ifade ederek, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmediğine dair mahkeme kararı olduğunu ve bu durumun anlaşılamadığını belirtti. Soruşturmanın 7 yıldır tamamlanamaması ve dosyanın içeriğine erişim konusundaki gizlilik kararı da eleştirilen noktalardan biri oldu.

arabanin-icinde-faili-mechul-olu-bulundu.jpg

Aile avukatı, mahkemenin haklı bulduğu ek kavuşturma kararına rağmen savcının hala paralel telefon görüşmelerini toplamamak için direndiğini belirterek, dosyanın kapatılmak istendiği ve soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmediği iddiasında bulundu.

Ailenin Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak soruşturmanın etkin bir şekilde yapılmasını talep etmesi, Onur Sefer'in ölümüne dair belirsizliklerin ve iddiaların hala devam ettiğini gösteriyor. Mahkemenin vereceği karar, soruşturmanın geleceği açısından önem taşıyacak.

Bu haber toplam 1584 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.