Dersim'de İşten Çıkarmalar Yeni Bir Göç Dalgasını Tetikleyebilir

Dersim'de İşten Çıkarmalar Yeni Bir Göç Dalgasını Tetikleyebilir
 hozathaber.com Muhabiri
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (FEDAŞ) "Çalışırken ölmek istemiyoruz" sloganıyla grev başlatan işçilere yönelik işten çıkarma eylemleri tepki çekiyor.

Şirket, daha önce 17 işçiyi tazminatsız bir şekilde işten çıkarırken, son olarak 15 işçinin daha iş hakkını sonlandırdı. Grevin 37. gününde toplam işten çıkarılan işçi sayısı 32'ye ulaştı. Bu konuda DİSK'e bağlı Enerji-Sen, Dersim Sanat Sokağı'nda bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işten çıkarılan enerji işçilerinin hakları ve işe geri dönüşleri talep edildi.

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, yapılan iki müzakere sonrasında şirketin işçileri işten çıkardığını belirtirken, Enerji-Sen Dersim Sözcüsü Şahin Özmen, şirketin daha fazla işçiyi işten çıkarma tehdidinde bulunduğunu ifade etti.

İşten çıkarılan işçilerden bazıları, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atıldıklarını vurgulayarak, direnişe devam edeceklerini belirtti.

Dersim'de yaşanan işten çıkarmaların yeni bir göç dalgasına neden olabileceğini dile getiren vatandaşlar, işçilere desteklerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Vatandaşlar ayrıca, işten atılan işçilerin yurt dışına, özellikle Almanya ve Kanada'ya gitmek zorunda kalabileceğini ve bu durumun bölgedeki demografik yapıyı olumsuz etkileyebileceğini vurguladılar. (Hozat Haber)

1-002.jpg

2-002.jpg

3-003.jpg

4-003.jpg

5-003.jpg

6-003.jpg

7-001.jpg

8.jpg

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.