Dersim'de 4 Milyon Euro Harcadı, Köyüne 5 Yıldızlı Otel Yaptı

Dersim'de 4 Milyon Euro Harcadı, Köyüne 5 Yıldızlı Otel Yaptı
Kocatepe Köyü'nde 5 Yıldızlı Otel Açıldı: Kemal Karadağ'ın 4 Milyon Euro'ya Mal Olan Projede Dört Mevsim Keyfi

Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe (Askireg) köyünde, Almanya'da uzun yıllar yaşamış olan girişimci Kemal Karadağ tarafından gerçekleştirilen 5 yıldızlı otel projesi hayata geçirildi. Otel, 4 milyon Euro'ya mal oldu ve konuklarına dört mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

Doğa ve Konforun Buluştuğu Askireg Otel

Kemal Karadağ, köydeki konaklama sorununu çözmek amacıyla Pülümür ilçesinde bir otel inşa etti. Daha sonra kendi köyü olan Kocatepe'de "Askireg Otel" projesini başlatarak köyün eski adından esinlendi. 3 yıl süren inşaatın ardından otel, geçtiğimiz eylül ayında hizmete girdi ve şu anda 30 kişilik istihdam sağlıyor.

dersimde-4-milyon-euro-harcadi-koyune-5-yildizli-otel-yapti.jpg

Karadağ'ın Çiftlik ve Marangoz Atölyesi

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Otelde, büyük ve küçükbaş hayvanların bulunduğu kendi çiftliği ve küçük çaplı marangozhanesi de yer alıyor. Otel, Tunceli merkeze 75, Pülümür'e 38 ve Erzincan'a 100 kilometre uzaklıkta konumlanmış olup, doğaya en az zarar veren ısı pompalarıyla ısıtılıyor. Konaklama için gelen misafirlere, otelin şirket bünyesinde faaliyet gösteren çiftlikten temin edilen süt ve et ürünleri sunuluyor.

dersimde-4-milyon-euro-harcadi-koyune-5-yildizli-otel-yaptii.jpg

Otelin mimarisi, yöresel taş ve ahşap malzemelerle tasarlanarak bölgenin otantik ruhunu yansıtıyor. Otelde ayrıca yüzme havuzu, saunalar ve spor salonu gibi olanaklar bulunuyor. İçeride 60, terasta ise 150 kişilik oturma yeri olan restoran, mevsime göre düzenlenen turlarla konaklayanlara farklı deneyimler sunuyor.

dersimde-4-milyon-euro-harcadi-koyune-5-yildizli-otel-yaptiii.jpg

Karadağ'ın Yatırımı Bölgeye Katma Değer Sağlayacak

Otel Müdürü Cafer Çınar, otelde toplam 24 oda bulunduğunu ve 9'unun süit, 15'inin iki kişilik oda olduğunu belirtti. Ayrıca, otelde 3 sauna, 1 buhar odası, yüzme havuzu, spor salonu ve dinlenme alanı gibi olanaklar bulunuyor. Otel müşterisi olmadan restoran hizmeti almak mümkün.

dersimde-4-milyon-euro-harcadi-koyune-5-yildizli-otel-yapmis.jpg

Otel Müdürü Çınar, köyde doğa yürüyüşü parkurları bulunduğunu ve Buyer Gölü gibi doğa harikalarını ziyaret etmek için düzenlenen turlara katılma imkanı sunduklarını belirtti. Ayrıca, otelin çiftliğinden sağlanan et ve süt ürünleriyle misafirlere yerel lezzetler sunuluyor.

dersimde-4-milyon-euro-harcadi-koyune-5-yildizli-otel-yapti-pulumur.jpg

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, yatırımın kırsal turizmi amaçlayan bir proje olduğunu vurgulayarak, otelin içinde üretim ve konaklamanın bir arada gerçekleştiği geniş kapsamlı bir alan olduğunu ifade etti. Bu projenin bölgede katma değer oluşturarak turizm altyapısını güçlendireceğini ve istihdam sağlayacağını belirtti, Kemal Karadağ'a teşekkür etti.

dersimde-4-milyon-euro-harcadi-koyune-5-yildizli-otel-yapti-askineg-hotel.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 726 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.