Dersim doğası ve kültürüne yoğun ilgi

Dersim doğası ve kültürüne yoğun ilgi
Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte başta doğal güzellikleri ve Alevilik inancıyla ön plana çıkan Dersim'e çevre illerden vatandaşların ziyaretleri sürüyor.

Dersim, Munzur Çayı ve Munzur Vadisi Milli Parkı sayesinde adrenalin tutkunu raftingciler için yeni bir destinasyon haline geldi. Mardin, Batman, Diyarbakır ve Urfa gibi çevre illerden de ziyaretçi çeken Dersim, rafting, kano ve zipline gibi aktiviteleriyle büyük ilgi görüyor.

"Dersim, Munzur Çayı ve Munzur Vadisi Milli Parkı ile Adrenalin Tutkunlarının Gözdesi Haline Geliyor"

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Dersim, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği bir şehir konumunda. Ziyaretçiler genellikle öncelikle Seyit Rıza büstünü ziyaret ediyor ve ardından Türkiye'nin en büyük milli parklarından biri olan Munzur Vadisi Milli Parkı ve Pülümür Vadisi'ni keşfetme fırsatı buluyor.

Dersim'e ilk kez gelenler arasında yer alan Güldeniz Kaya, "Merzifonlu olarak Dersim'e ilk defa geliyorum. Buraya gelmek, bu atmosferi solumak gerçekten güzeldi. Üstelik ben de bir Aleviyim, bu duygu bambaşka" şeklinde konuştu.

Ankara'dan gelen Hatice Bardakçı ise "Çok mutlu oldum, burayı çok sevdim. Burada yaşamak istiyorum. Başkanımızı da ayrıca seviyoruz. Bu yer gerçekten huzur verici, çok sevdim" dedi.

Munzur Vadisi'nde rafting yapan vatandaşlar, nehir sularının yüksekliği nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar yaşasa da raftingin keyfini doyasıya çıkarıyorlar. Munzur Çayı, rafting sporu için oldukça uygun bir ortam sağlamasıyla birlikte Türkiye'nin en uzun parkuru olma özelliğini taşıyor.

Siverek ilçesinden gelen Ayşe Erdoğmuş ise "İlk defa rafting yapıyorum, çok heyecanlı ve güzeldi. Hocamız bizi güzel bir şekilde yönlendirdi. Su korkum var ama kendime şaşırdım ve gerçekten güzeldi. Herkesi buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Tur firmaları, turistik ziyaret yerlerine olan ilginin yoğun olduğunu belirtiyor ve Dersim'in doğal güzellikleri ve inancı nedeniyle vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade ediyor.

Turist rehberi Muhammet Kaya, "Üç araçla Batman'dan buraya geldik ve 50 yolcumuz var. Neden Munzur ve Tunceli'ye geldik? Öncelikle Munzur Vadisi doğal bir harika, ayrıca farklı bir kültüre sahip olması nedeniyle insanlar cemevi ve Alevilik konusunda merak duyuyorlar. Burada zipline ve rafting gibi aktiviteler de ilgi çekiyor. İnsanlar bu bölgeleri merak ediyorlar. Bu yüzden talep oldukça büyük. Ben ve yolcularım buraya gelmekten mutluyuz. Yolcularımız, bu gezinin sonunda gerçekten keyifli bir gün geçirdiklerini ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 140 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.