Özel İdare Vermeyince Belediye Verdi

Özel İdare Vermeyince Belediye Verdi
 hozathaber.com Muhabiri
Tunceli İl Özel İdaresi kedisine ait sorumluluk alanında bulunan köy ve mezralara su vermeyince devreye Dersim Belediyesi girdi.

Dersim Merkez Güleç Köyü'ne bağlı Doluca, Bağlarbaşı Mezrası ve Atlantı Köyü'ne bağlı Haraba Mezrası'nın yıllardır içme suyu sorunu yaşadığı belirtilmektedir. Köylüler, zaman zaman tankerlerle, zaman zaman da eşek ve atlarla evlerine su taşımaktadır. Tunceli İl Özel İdaresi ve Tunceli Valiliği'ne yapılan başvurular sonuçsuz kalmış ve bölge halkı son çare olarak Dersim Belediyesi'ne başvurmuştur.

Baldan Muhtarı Yusuf Aslan, Dersim Belediye Meclisi'ne dilekçe vererek durumu bildirmiştir. Dilekçe Temmuz ayı meclis toplantısında gündeme alınmıştır. Muhtar Aslan, Türkiye'deki tek sol sosyalist belediye olduklarını belirterek insani ve vicdani bir talepte bulunduklarını ifade etmiştir. Su ihtiyacının temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Aslan, taleplerinin karşılanmasını istediklerini söylemiştir. Muhtar, daha önce valilik ve özel idare ile görüştüklerini ancak taleplerinin karşılanmadığını dile getirmiştir.

Bu haber toplam 186 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.