Dersim, baharda ayrı güzel

Dersim, baharda ayrı güzel
4 mevsim ayrı güzellikler sergileyen Dersim, özellikle ilkbaharda seyrine doyulmaz manzaralar sunuyor.

Dersim'in Pülümür ilçesi, diğer ilçeleri gibi tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran bir yerdir. Pülümür'ün Salkımözü (Bırastik) köyü, ilkbaharın yeşillikleriyle bezeli doğa manzaraları ve coşkulu atmosferiyle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır.

Köy sakinlerinden Hüseyin Aksakallı, köylerinin 300 yıldan fazla bir tarihe sahip olduğunu belirtmektedir. Bu yılki yağmurların köylerine ayrı bir güzellik kattığını ifade eden Aksakallı, yağmurun doğa için büyük bir değer taşıdığını ve köylerinin tarıma dayalı olduğunu söylemektedir. Eskiden tarımla geçindiklerini ancak tarım girdilerinin yükselmesiyle tarım işinin sona erdiğini ve meyveciliğe yöneldiklerini dile getirmektedir. Köyde büyük ceviz bahçeleri, elma bahçeleri ve üzüm bağları bulunduğunu belirtmektedir.

Ancak Aksakallı, yağışın devam etmesi durumunda üzüm bağlarının zarar görebileceğine dikkat çekmektedir. Havaların ısınmasıyla birlikte sürekli yağışların üzüm bağlarını çürütebileceğini ifade etmektedir.

Pülümür ilçesi ve özellikle Salkımözü köyü, doğal güzellikleri ve tarımsal faaliyetleriyle ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunmaktadır. Haber, bu güzellikleri ve köy sakinlerinin yaşamını yansıtarak ilgi çekmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.