DENİZ HALİSDEMİR'İN KIZ KARDEŞİ OLAN D.H.'YE SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKTAN SORUŞTURMA İDDİASI

DENİZ HALİSDEMİR'İN KIZ KARDEŞİ OLAN D.H.'YE SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKTAN SORUŞTURMA İDDİASI
 hozathaber.com İnternet Editörü
CİNSEL SALDIRI FAİLİ DENİZ HALİSDEMİR'İN KIZ KARDEŞİ OLAN D.H.'YE SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI YAPMAKTAN SORUŞTURMA AÇILDIĞI İDDİA EDİLİYOR

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre zihinsel engelli S.Y.’yi 2021 yılında kaçırıp 4 gün boyunca alıkoyup uyuşturucu vererek cinsel saldırıda bulunan Deniz Halisdemir'in kız kardeşi olan D.H. (20) hakkında PKK'nın lideri olan Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını WhatsApp üzerinde paylaştığı ve paylaşıma örgütü öven ifadeler yazmış olduğu iddia ediliyor.

SERİK SİBER SUÇLAR PAYLAŞIMI TESPİT ETTİ

Şuan da halihazır da Antalya ili Serik ilçesinde bulunan özel bir otelde çalışmakta olan fail D.H.'nin paylaşımını iddiaya göre Serik Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü fark etti ve Cumhuriyet Savcısına bilgi verildi.

CUMHURİYET SAVCISINDAN EL KOYMA TALİMATI ÇIKTI

İddiaya göre Cumhuriyet Savcısı tarafından D.H.'nin paylaşım yaptığı iddia edilen telefona el konulması, D.H.'nin ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılması talimatı verildi.

FAİL D.H. DAHA ÖNCESİNDE DE BENZER SUÇTAN YARGILANMIŞ

Daha öncesinde de sosyal medya platformu olan İnstagram üzerinden HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın fotoğrafını paylaşıp, paylaşıma örgütü öven ifadeler yazdığı gerekçesiyle D.H. hakkında Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Silahlı Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan dava açılmıştı.

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.