"Deniz Halisdemir, Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiği İddiasıyla 14 Yaşındaki Çocuk Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu"

"Deniz Halisdemir, Cumhurbaşkanına Hakaret Ettiği İddiasıyla 14 Yaşındaki Çocuk Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu"
DENİZ HALİSDEMİR CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA 14 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

CİNSEL SALDIRI FAİLİ İDDİA SAHİBİ DENİZ HALİSDEMİR CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA 14 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

zihinsel engelli S.Y.’yi 2021 yılında kaçırıp 4 gün boyunca alıkoyup uyuşturucu vererek cinsel saldırıda bulunan Deniz Halisdemir, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla 14 yaşındaki H.A.Y. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre cinsel saldırı faili Deniz Halisdemir ile suça sürüklenen çocuk H.A.Y.'nin babası olan M.Y. arasında sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle husumet mevcuttu, Deniz Halisdemir geçtiğimiz günlerde suça sürüklenen H.A.Y.'nin paylaştığını iddia ettiği paylaşımı görünce H.A.Y. hakkında Cumhurbaşkanına Hakaret suçundan işlem yapılması adına 02/06/2023 tarihinde suç duyurusunda bulunduğu iddia ediliyor.

Cinsel saldırı faili Deniz Halisdemir'in daha öncesinde arkasında siyasi güç olduğu ve siyasi partiye üye olduğu için itirafına rağmen tutuklanmadığı da gündem olan iddialar arasındaydı.

Cinsel saldırı faili Deniz Halisdemir'in suça sürüklenen çocuk H.A.Y. hakkında aynı paylaşımın içeriğinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'ye de hakaret ettiği iddiasında bulunduğu da ortaya çıktı.

Suça sürüklenen çocuk H.A.Y'nin Tunceli/Merkez'de ikamet etmesi sebebiyle Mazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına H.A.Y'nin ifadesinin alınması için talimat yazıldığı iddia ediliyor.

İlerleyen günlerde suça sürüklenen çocuk H.A.Y. hakkında Devlet Bahçeli'ye ve Mustafa Destici'ye yönelik gerçekleştirmiş olduğu iddia edilen eylem gereği iddianame tanzim edilmesi bekleniyor, Cumhurbaşkanına Hakaret suçu yönünden ise kamu davası açılması Adalet Bakanının iznine bağlı olduğundan Mazgirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından H.A.Y. hakkında dava açılması için izin istenmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Cinsel saldırı faili Ergün Sevinç ve Deniz Halisdemir, 2021 yılında yüzde 50 engelli olan S.Y’i İzmit’ten İstanbul’a silah zoruyla kaçırmış ve uyuşturucu vererek işkenceyle 4 gün boyunca cinsel saldırıda bulunmuştu.

Faillerden Deniz Halisdemir’in Tunceli Nöbetçi Mahkemesi’ne verdiği dilekçede silah zoruyla kaçırma, işkence ve cinsel saldırı suçlarını itiraf etmesine rağmen failler tutuklanmadı.

Faillerden Ergün Sevinç’in daha önce de S.Y’i silahla tehdit ederek kaçırdığı ve metamfetamin olarak bilinen sentetik uyuşturucu içirerek cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı.

ergun-sevinc-ve-deniz-halisdemir-tecavuz-cinsel-saldiri.png
CİNSEL SALDIRI FAİLİ DENİZ HALİSDEMİR CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA 14 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 377 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.