DEM Parti'nin Yerel Yönetimlerde Ön Seçim Kararı: Aday Belirleme Süreci Başladı

DEM Parti'nin Yerel Yönetimlerde Ön Seçim Kararı: Aday Belirleme Süreci Başladı
 hozathaber.com Muhabiri
DEM Parti, Dersim Merkez Belediye Başkanlığı için Kendi Adaylarıyla Yarışacak, İlçelerde İttifak Görüşmeleri Sürüyor.

DEM Parti, Dersim merkez belediye başkanlığı için kendi adaylarıyla seçime gireceğini duyurdu. Ancak ilçelerdeki belediyeler için ittifak görüşmeleri sürüyor. DEM Parti Dersim Seçim Komisyonu, 19 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek aday başvurularını açıkladı ve aday adayları tanıtım toplantısının 27 Ocak 2024 tarihinde yapılacağını duyurdu.

DEM Parti'nin Açıklamaları

Komisyonun yaptığı açıklamada, 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinin ardından geçen 7 aylık sürede, ülkenin ekonomik ve siyasi kriz içinde olduğu vurgulanarak, AKP-MHP iktidarının rant ve talan politikalarıyla halkı sıkıntıya soktuğu ifade edildi. Ayrıca, parti, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi için mücadele ettiğini belirtti.

dem-parti-dersim-merkez-belediye-baskanligi-icin-aday-acikladii.jpg

Yerel Yönetim Seçim Süreci

DEM Parti, yerel yönetimlerde sunduğu hizmetlere ve demokratik halkçı yönetim modeline karşı yapılan kayyum darbelerine ve tutuklamalara rağmen, Kürt halkının bu politikayı sahiplenerek partilerine destek verdiğini ifade etti. Parti, yeni yerel yönetim seçimlerine yönelik olarak halka hitap ederken, yerel yönetimleri güçlendirmeyi, toplumsal ihtiyaçlar temelinde geliştirmeyi, yerel kaynakların adil ve etkin kullanımını sağlamayı, kültür ve inanç farklılıklarını gözeten çoğulcu yaklaşımları güçlendirmeyi, kadınların karar mekanizmalarına katılımını sağlamayı ve kadına yönelik şiddeti önlemeyi hedeflediklerini açıkladı.

Yerel Seçimlere İlişkin İttifak Görüşmeleri

Seçim süreciyle ilgili olarak, parti örgütlerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda ön seçim kararı alındığı belirtilerek, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel yönetim seçimlerine kendi adaylarıyla katılacaklarını duyurdular. Bu çerçevede, belediye eşbaşkan adayları, belediye meclisi üyeleri ve il genel meclisi üye adaylarını belirlemek için 19 Ocak 2024 tarihine kadar aday başvurularının kabul edileceği belirtildi.

Aday adayları tanıtım toplantısının 27 Ocak 2024 tarihinde düzenleneceği ifade edilen açıklamada, partinin halkın çoğunluğuyla ortaklaştığı öneri doğrultusunda ön seçim yapma kararı aldığı vurgulandı. DEM Parti, Dersim halkının, 31 Mart 2024 tarihli yerel yönetim seçimlerinde kayyum rejimine karşı güçlü bir cevap vereceğine olan inancını dile getirdi.

Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.