Dağcılar, Tunceli'de Depremde Hayatını Kaybedenler Anısına Bağır Dağı'na Tırmandı

Dağcılar, Tunceli'de  Depremde Hayatını Kaybedenler Anısına Bağır Dağı'na Tırmandı
Tunceli’de, depremde hayatını kaybedenler anısına tırmanış gerçekleştirildi.

Tunceli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü üyeleri, 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak için özel bir tırmanış gerçekleştirdi. Bu anlamlı etkinlik kapsamında, 3 bin 298 rakımlı Bağır Dağı'na çıkış gerçekleştirildi.

Tırmanış için öncelikle Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kırklar köyüne ulaşan 3 dağcı, buradan yola çıkarak tırmanışa başladılar. Yaklaşık 3 saatlik bir yolculuktan sonra 2 bin 332 rakımda çadır kuran dağcılar, geceyi burada geçirdiler.

tuncelide-depremde-hayatini-kaybedenler-anisina-tirmanis-gerceklestirildi.jpg

Zorlu Tırmanış ve Anlamlı Zirve

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Ertesi sabahın erken saatlerinde yeniden yola çıkan dağcılar, 5 saatlik zorlu bir tırmanışın ardından Bağır Dağı'nın zirvesine ulaştılar. Zirvede, Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybedenler için bir pankart açarak anlamlı bir fotoğraf çektirdiler.

tuncelide-dagcilik-faaliyetlerii.jpg

Başarıyla Tamamlanan Faaliyet

Zirve etkinliği sonrasında 3 saat 45 dakika süren bir yürüyüşle başlangıç noktasına, yani Kırklar köyüne dönen dağcılar, sıcaklık zaman zaman eksi 20 dereceye kadar düşmesine rağmen faaliyeti başarıyla tamamladılar. Bu anlamlı etkinlikle, hayatını kaybedenleri anma ve onlara saygı duyma amacı güdüldü.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 27 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.