Çemişgezek'te Zeytin Ağaçlarından İlk Mahsul Geldi

Çemişgezek'te Zeytin Ağaçlarından İlk Mahsul Geldi
Tunceli'nin Çemişgezek İlçesinde Deneme Amaçlı Ekilen Zeytin Ağaçlarından Verim Geldi.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Bağsuyu köyü ve Keban Baraj Gölü'ne yakın köylerde gerçekleştirilen deneme amaçlı zeytin ekimi sevindirici bir başarıyla sonuçlandı. İlçenin kendine özgü iklimi ile uyumlu olan zeytin ağaçları, bol verimiyle dikkat çekiyor.

İlk Hasatla Beklenenin Üzerinde Verim

Çemişgezek ilçesi, daha önce Ulukale dutu ve Hıdıroz karpuzu gibi ürünleriyle ün kazanmış bir bölge olarak biliniyor. Ancak, şimdi de deneme amaçlı dikilen zeytin ağaçlarıyla tarım çeşitliliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıldı. Bağsuyu köyünde evinin bahçesine zeytin fidanları diken Şeref Ekici, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Köyümüzde çeşitli meyve ağaçlarımız bulunuyor. Deneme amaçlı olarak zeytin fidanı dikme kararı aldık. Zeytinin ilçemiz iklimine uygun olup olmadığını görmek istedik.

cemisgezekte-zeytin-agaclarindan-ilk-mahsul-geldii.jpg

Şu anda, evimizin bahçesinde yetişen zeytin fidanlarının ürün vermeye başlaması bizi oldukça memnun etti. İlçemizin iklimi ve toprağı, zeytin yetiştirmek için oldukça uygun."

Çemişgezek ilçesindeki bu girişim, bölgede tarım çeşitliliğini artırarak ekonomik anlamda da olumlu etkiler yaratmayı hedefliyor. Özellikle deneme amaçlı başlanan zeytin üretimi, bölgedeki çiftçilere yeni bir gelir kaynağı sağlama potansiyeline sahip.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 482 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum