Çemişgezek Halkı, Yaban Keçilerini Av Avcısı Değil, Fotoğraf Avcısı İle Paylaşıyor

Çemişgezek Halkı, Yaban Keçilerini Av Avcısı Değil, Fotoğraf Avcısı İle Paylaşıyor
Çemişgezek'te Yaban Keçileri İlçe Merkezini Mesken Tuttu: Doğa Fotoğrafçıları İlgiyle İzliyor.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde koruma altındaki yaban keçileri, sürüler halinde ilçe merkezini adeta yurt edinmiş durumda. Özellikle çiftleşme dönemine denk gelen bu günlerde, yaban keçilerinin sürü halinde dolaşmaları hem yerel halk hem de çevre illerdeki doğa fotoğrafçıları tarafından ilgiyle izleniyor. Tekelerin renkleri dişilere göre daha açık, cüsseleri ise daha büyük ve çene altında siyah sakalları bulunuyor. Dağların zirvelerinde ve sarp arazilerde yaşayan tekeler, dişiler ise Çemişgezek ilçe merkezinin çevresinde tercih ettiği alanlarda bulunuyor.

yaban-kecileri-ve-insanlar-arasinda-dogal-uyum.jpg

Çiftleşme Döneminde Çemişgezek'i Mesken Eden Yaban Keçileri

İhlas Haber Ajansı'nın Servis Ettiği Habere Göre; Çemişgezek ilçesinin ana caddelerinde, mahalle aralarında ve kenar yamaçlarında görünen yaban keçilerine yöre halkı büyük bir değer veriyor ve onları koruma altına alıyor. Bu durumu yaşayan bir vatandaş, "Sabahları uyandığımızda sokaklarımızda ve bahçelerimizde dağ keçilerini görebiliyoruz. Yürüdüğümüz sokaklarda karşımıza dağ keçileri çıkıyor. Ben bundan çok mutlu oluyorum. Biz adeta dağ keçileri ile iç içe büyüyoruz. Bu güzellikleri korumamız için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

yaban-kecileri-ve-insanlar-arasinda-dogal-uyumm.jpg

Yaban Keçileri ve İnsanlar Arasında Doğal Uyum

Çemişgezek ilçesinde yaşayan bir diğer vatandaş ise, "Yaban keçileri ilçemizi adeta mesken tutmuş. Mahallemizde, evinizin önünde, gezdiğimiz yerlerde yaban keçilerini görüyoruz. Çemişgezek halkı onlara karşı çok duyarlı ve çok merhametli. Onları koruyorlar. Yani onları avlamak isteyen avcıdan ziyade doğa fotoğrafçılarını bölgede görmek istiyoruz. Yaban keçilerini koruyup kollayalım. Onlara merhametli olalım. Aslında bütün hayvanlara karşı böyle olalım. Çemişgezek halkı da böyle yapıyor zaten" şeklinde konuştu.

yaban-kecileri-ve-insanlar-arasinda-dogal-uyummm.jpg

Böylece, Çemişgezek ilçesindeki yerel halkın, yaban keçilerine karşı duyarlı ve korumacı bir tutum sergilediği belirtiliyor. Bu doğal denge, yerel halkın yaban hayvanlarına karşı duyarlılığını ve doğanın korunmasına yönelik çabalarını ortaya koymaktadır.

yaban-kecileri-hayran-birakti.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.