Bozayılar Düzgün Baba'da Buluştu!

Bozayılar Düzgün Baba'da Buluştu!
Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, Düzgün Baba ziyaretgahında kesilen kurbanların bıraktığı sakatatları yemek için onlarca bozayı bir araya geldi.

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde doğanın etkileyici sahnelerinden biri yaşandı. Düzgün Baba ziyaretgahı, bu sefer ziyaretçi olarak bozayıları ağırladı. Ziyaretgahda kesilen kurbanlardan kalan sakatatları tüketmek için bölgeye gelen onlarca bozayı, kameralara yansıdı.

Bu doğal toplantıda, zaman zaman aralarında yiyecek yarışı ve kavgası da yaşandı. Görüntüleri kaydeden Kenan Arslan, bu etkileyici anları şu sözlerle aktardı: "Bazı günler, ziyaretgaha gelen bozayı sayısı 20'yi buluyor. Doğanın bu etkileyici dansını görmek gerçekten inanılmaz."

Bu olağanüstü olay, doğanın dengesinin ve güzelliklerinin ne kadar yakınımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bozayıların bu topluluk halinde görülmesi, bölge sakinleri ve ziyaretçiler için unutulmaz anlar yarattı. Uzmanlar, bu tür olayların, bölgenin doğal yaşam dengesinin korunması sayesinde yaşandığına dikkat çekiyor. Nazımiye, doğal güzellikleriyle olduğu kadar şimdi de bu tür etkileyici doğa olaylarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 1015 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.