"Anadoluyuz Biz Projesi: Ardahan'dan Tunceli'ye Kültürel Gezi ve Su Sporları"

"Anadoluyuz Biz Projesi: Ardahan'dan Tunceli'ye Kültürel Gezi ve Su Sporları"
 hozathaber.com Muhabiri
"Anadoluyuz Biz Projesi" ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Ardahan'dan Tunceli'ye gelen 40 üniversite öğrencisi tarihi ve kültürel mekanları gezdi.

"Anadoluyuz Biz Projesi" kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, Ardahan'dan Tunceli'ye gelen 40 üniversite öğrencisi kentin tarihi ve kültürel mekanlarını keşfetti. Üç gün boyunca yapılan etkinliklerde rehberler eşliğinde Tunceli Müzesi, Munzur Vadisi Milli Parkı, Pertek Kalesi ve Munzur Gözeleri gibi önemli mekanları ziyaret ettiler.

Anadoluyuz Biz Projesi kapsamında Ardahan'dan Tunceli'ye gelen öğrenciler kentin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi

Proje, öğrencilerin Tunceli'nin güzelliklerini tanımalarını ve kültürel etkileşimi sağlamayı hedeflemekteydi. Etkinlikler sadece doğal alanları gezmekle kalmayıp tarihi mekanları da kapsadı. Ayrıca, öğrenciler su sporları merkezlerinde de etkinliklere katılarak zipline yapma, kano ve rafting turları gibi aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdiler.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, öğrencilerin keyifli bir zaman geçirdiğini ve il merkezi ile ilçelerde düzenlenen etkinliklerle Tunceli'yi daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirtti. Bu tür projelerin, gençlerin farklı bölgeleri ve kültürleri keşfetmelerini teşvik ederek kültürel farkındalığı artırma amacına hizmet ettiği anlaşılıyor.

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.