3 yıl öncede yaylada kalp krizi geçirmişti: Yine yaylada yine krizi geçirdi, helikopterle hastaneye yetiştirildi

3 yıl öncede yaylada kalp krizi geçirmişti: Yine yaylada yine krizi geçirdi, helikopterle hastaneye yetiştirildi
Pülümür ilçesinde bulunan 2 bin 500 rakımlı yaylada kalp krizi geçiren 57 yaşındaki çoban, askeri helikopter yardımıyla bölgeden alınarak hastaneye kaldırıldı.

Pülümür ilçesine bağlı Gözen köyü kırsalında bulunan 2 bin 500 rakımlı Mergeçakar bölgesinde çobanlık yapan 57 yaşındaki Emin Koyunan, kalp krizi geçirdi. Olayın duyulması üzerine yayladaki vatandaşlar tarafından ihbar yapıldı ve bölgeye Jandarma, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ve Munzur Arama Kurtarma Derneği (MUDAK) ekipleri sevk edildi.

Bu ekipler, acil durumda olan Emin Koyunan'a yardım etmek ve sağlık hizmeti sağlamak için bölgeye ulaştı. Kalp krizi geçiren Koyunan'ın sağlık durumu değerlendirildi ve gerekli müdahaleler yapıldı. AFAD, UMKE ve MUDAK ekipleri, acil durumda olan kişilere yardım etme ve kurtarma çalışmalarında uzmanlaşmış ekiplerdir.

Jandarma ekipleri ise bölgede güvenliği sağlamak ve ilgili olayı soruşturmak için görev yaparlar. Bu tür olaylarda ekipler arasındaki koordinasyon önemlidir ve sağlık hizmeti ekipleri, güvenlik ekipleri tarafından güvence altında çalışabilirler.

fa831dc6-4cea-49d7-9b10-bb5ff6180a3e.webp
tuncelide hastaneye yetiştirilirken

Emin Koyunan'ın durumu sağlık ekipleri tarafından değerlendirildikten sonra gerekli tedavi ve taşıma işlemleri gerçekleştirilecektir.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 109 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.