Zam Şampiyonu Belli Oldu

Zam Şampiyonu Belli Oldu
Zam Şampiyonu Belli Oldu

Zam Şampiyonu Belli Oldu

Nisan ayında İstanbul'da en yüksek ücret artışı erkek ayakkabısı grubunda gerçekleşirken, yeşil soğan fiyatları en çok düşen ürün kategorisinde yer aldı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından piyasaların şeffaflığı ve kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla geçen nisan ayında İstanbul'da perakende fiyatı en çok artan ve düşen ürünleri, fiyatları ve değişim oranları ile birlikte açıklandı.

Buna göre, İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme Endeksi'nde yer alan 242 üründen 136'sının perakende fiyatı artarken, 29 ürünün fiyatı düştü ve 77 ürünün fiyatında herhangi bir değişiklik olmadı.

Geçtiğimiz ay giyim harcamaları içinde yer alan erkek ayakkabısı yüzde 40,12 artış ile fiyatı en fazla yükselen ürün oldu.

Diğer ürünler arasında fiyatı artanlar; kültür ve eğitim harcamaları grubundan yüzde 38,76 ile maç giriş ücreti, giyim harcamaları grubundan yüzde 38,63 ile erkek pantolonu, gıda harcamaları grubundan yüzde 37,47 ile soğan, giyim harcamaları grubundan yüzde 35,14 ile erkek gömleği ve gıda harcamaları grubundan yüzde 34,22 ile havuç oldu.

EN ÇOK YEŞİL SOĞAN UCUZLADI

Nisan ayında gıda harcamaları grubundan yeşil soğan fiyatı yüzde 34,60 oranında düşerek fiyatı en çok düşen ürün oldu.

Fiyatı düşen diğer ürünler arasında, gıda harcamaları grubu dâhilinde yüzde 31,48 ile taze fasulye, yüzde 20,53 ile bezelye, yüzde 20,15 ile domates, konut harcamaları grubu dâhilinde yüzde 14,41 ile elektrik kwh ücreti, gıda harcamaları grubundan yüzde 11,33 ile salatalık, yüzde 8,64 ile kıvırcık salata ve yüzde 7,31 ile kabak yer alıyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.