YKS Öğrencileri Sınavdan Beklentilerini ve Sıkıntılarını Anlattı

YKS Öğrencileri Sınavdan Beklentilerini ve Sıkıntılarını Anlattı
Üniversite sınavına az bir zaman kala ders çalışmak için kütüphanelere giden öğrenciler, İLKHA’ya değerlendirmede bulundu.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından 17-18 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

Öğrenciler, ülkenin bir sene boyunca yaşadığı birçok olayın etkisinde olduklarını ve sınav sürecinin stresli geçtiğini ve kolay olmadığını dile getirdiler.

Bazı YKS öğrencileri, üniversite mezunlarının iş bulabildiği bir ülke hayali kurdular.

"Deprem ve Seçim Bizi Psikolojik Olarak Etkiledi"

Furkan Katuç

Mezun olduğu senede tekrar sınava gireceğini belirten Furkan Katuç, "2 sene boyunca çabaladım. Sürekli dershaneye ve kütüphaneye gidip gelerek çalıştım. Öğrencilerin bu seneki en büyük sorunlarından biri de kitap parası. Çünkü 2 test kitabı almaya çalıştığımızda 300-400 lira veriyoruz. Kitap temini konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Ülkece bir deprem ve seçim süreci yaşadık. Her ne kadar ‘sınava çalışıyoruz’ bahanesiyle bunları göz ardı etmeye çalışsak da pek başaramadık. Çünkü psikolojik olarak bizi etkiledi. Ancak yine de çalışmaya çalıştık." dedi.

Kendi beklentilerinden bahseden Katuç, şunları söyledi:

"Üniversite mezunlarının iş bulabildiği bir ülke istiyorum. Kendi şahsi beklentimse psikoloji okumak."

Van’dan Ankara’ya sınavlar için geldiğini belirten Ali Fırat, "Sınav dışında başka bir işle meşgul değilim. Sınav sürecinde sıkıntılar yaşadım. Van’dan geldiğim için geliş-gidişim olsun, arkadaş ortamı olsun sıkıntılar yaşadım. Sınavdan beklentim ilk 50 bine girebilmek. Veterinerlik okumak istiyorum. Van’da veterinerlik yapmak istiyorum." dedi.

"Sürekli Olarak Eğitim Sistemi Değişmesi Öğrenciler Olarak Bizi Zorluyor"

Yusuf Akbaş

Sınav süreci boyunca odaklanma sorunu yaşadığını belirten Yusuf Akbaş, "Derslerin yoğunluğu ve konuların birbirine karışmasından dolayı çok zorluk çektim. Hocaların desteği ile bunları atlattım ama başlarda çektiğim zorluklardan dolayı üniversite hayallerimden vazgeçme durumuna geldim. Hatta bir ara vazgeçtim. Sonra tekrardan başladım. Aşırı derecede yoğun ve stresli geçen bir süreç. Herkesin adapte olamayacağı bu süreç, zor bir süreç olduğunu benimsiyorum. Sınavdan yüksek beklentim var. İyi hazırlandığımı düşünüyorum ve kendime hukuk kazanabilmeyi hedefledim. Ancak sınavdan sonra ne olacağını tam olarak kestiremiyorum. Sürekli olarak eğitim sistemi değişiklikleri bizi zorluyor." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.