Yıldız Oluşum Bölgesi Görüntülendi

Yıldız Oluşum Bölgesi Görüntülendi
.

Yıldız Oluşum Bölgesi Görüntülendi

Hubble Uzay Teleskobu'nun fırlatılışının 33. yıldönümü, NGC 1333'ün muhteşem fotoğrafı ile kutlandı. NASA, uzay meraklıları ile NGC 1333'ün göz kamaştırıcı fotoğrafını paylaştı.

NGC 1333, Perseus Moleküler Bulutu'nda 960 ışık yılı uzaklıkta Dünya'da bulunuyor. Yansıyan bulutsu olan NGC 1333, birçok yeni yıldıza ev sahipliği yapıyor. Yakın yıldızların ışığını yansıtan bulutsulara bu ad veriliyor.

NASA yetkilileri, fotoğrafın, Hubble'ın ultraviyole ve yakın kızılötesindeki usta görüntüleme yeteneğini ortaya koyduğunu ifade etti. Görüntü, kara bulutun içinde yüzlerce yeni oluşan yıldızın parlak gazlarını ve karanlık tozlarını karıştırıp etrafa saçtığı "köpüren bir kazan" olarak açıklandı.

Yıldızların ateş fırtınasının büyük bir kısmı, fotoğrafın alt kısmındaki bulutun arkasında gizli olduğu belirtildi.(İLKHA)

Uzay ajansı, bölgede muhtemelen yukarıdaki mavi yıldızdan kaynaklanan şiddetli yıldız rüzgarlarının estiğini belirtti. Açıklamada, "Bu görüntü, bizim Güneş'imiz ve gezegenlerimizin 4,6 milyar yıl önce, bu gibi bir moleküler bulutun içinde oluştuğu zamanın bir örneği" denildi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.