Yaş meyve sebze ihracatçılarından 1,3 milyar dolarlık ihracat

Yaş meyve sebze ihracatçılarından 1,3 milyar dolarlık ihracat
Taze meyve sebze ve meyve sebze mamulleri sektörleri, 2023 yılında Anadolu coğrafyasında yetişen ürünleri 150’den fazla ülkeye ihraç ederek 5 milyar 908 milyon dolar dövizi ülke ekonomisine kazandırdı.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin taze meyve, sebze ve meyve-sebze mamulleri ihracatının önemli bir bölümünü tek başına gerçekleştiriyor. Bu nedenle, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, sektördeki başarılı ihracatçıları ödüllendirmek amacıyla "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenliyor.

Ödül töreni, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı ile birleştirilmiştir. Törende, sektörde en çok ihracat yapan 5'er firma ödüllendirilmiştir. Bu firmalar, Türkiye'nin 325 milyon dolarlık döviz kazancına katkıda bulunurken, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nin 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracatına yüzde 25 oranında katkı sağlamışlardır.

yas-meyve-sebze-ihracatcilarindan-13-milyar-dolarlik-ihracat-f3ab20a1.jpg

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, mali genel kurulda yaptığı konuşmada, 2018 yılında göreve geldiklerinden beri EYMSİB'in ihracatını artırmak için gerçekleştirdikleri projeler hakkında bilgi vermiştir.

Uçak, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, "Birliğimiz, sizlerin katkılarıyla 2023 yılında da ihracat rekoru kırdı ve yüzde 7 artışla 1 milyar 330 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi" demiş ve üyeleri başarılarından dolayı tebrik etmiştir. Uçak ayrıca, 805 üye firmalarının 128 ülke ve bölgeye, 100'ün üzerinde farklı ürün grubunda ihracat yaparak dünyanın dört bir yanına ürünlerini göndermelerinin gurur verici olduğunu vurgulamıştır.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.