Wagner, kararından vazgeçti!

Wagner, kararından vazgeçti!
.

Wagner, kararından vazgeçti!

Ukrayna'daki cephede savaşan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunun daha fazla mühimmat desteği sağlayacağını açıklaması üzerine Bakhmut'taki operasyonlara devam edeceklerini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü çatışmada aktif bir rol oynayan Rus paralı asker grubu Wagner, mühimmat yetersizliği nedeniyle Bakhmut kentinden çekilme tehdidiyle karşılaştı. Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunun cephedeki birliklere daha fazla mühimmat desteği sağlayacağını duyurarak yeni bir açıklama yaptı. Prigojin, "Saldırılara devam etmek için gerekli mühimmat ve silah desteğini vereceklerini" belirtti.

Prigojin ayrıca, operasyonlarının devam ettiğini ve mühimmat gereksinimi olduğunu belirtti. Wagner'in savaşın bir parçası olduğunu hatırlatan Prigojin, Rus ordusu ile ortak olarak operasyonları sürdüreceklerini söyledi.

Bakhmut kentinin son durumu hakkında bilgi veren Prigojin, "Kent topraklarının yüzde 95'i bizim kontrolümüz altında, geri kalan kısım ise özel askeri operasyonlar için önemli değil" İfadelerini kullandı.

Wagner'in kurucusu Prigojin, geçtiğimiz haftalarda mühimmat yetersizliği nedeniyle Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nı eleştirmiş ve Bakhmut'tan 10 Mayıs'ta çekileceklerini duyurmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.