Wagner Bahmut'tan ayrılmama kararı aldı

Wagner Bahmut'tan ayrılmama kararı aldı
Wagner Bahmut'tan çekilmiyor

Wagner Bahmut'tan çekilmiyor

Wagner güvenlik şirketi, Bahmut'tan çekileceklerini açıklamıştı. Ancak şimdi, Rus ordusundan kendilerine daha fazla mühimmat ve silah sağlanacağı sözünü aldıklarından dolayı kararlarından vazgeçtiklerini açıkladılar.

Rus güvenlik şirketi Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Bahmut'tan ayrılmayacaklarını belirterek, Rusya'dan ek mühimmat ve silah sağlanacağını söyledi.

Bahmut'tan ayrılma kararını, kaybettikleri askerler ve yetersiz mühimmat nedeniyle aldıklarını açıklayan Wagner, şimdi mevzileri Rus askerlere bırakmamaya kararlı.

Daha önce yaptığı açıklamada, kendilerine artık mühimmat verilmediğini ve bu nedenle 10 Mayıs'ta Bahmut'tan çekilme kararı aldıklarını belirten Prigojin, şirketin geleceğine ilişkin endişelerini de dile getirmişti.

"Ukrayna ordusu Bahmut'a sürekli yeni asker gönderiyor. Hâlihazırdaki durum Wagner'in sonunu getiriyor. Wagner şirketinin varlığı kısa bir süre sonra son bulacak. Biz tarih olacağız." ifadelerini kullanan Prigojin, şirketin varlığını sürdürme konusunda kararlı olduklarını tekrarlayarak, Bahmut'ta kalmalarının nedeninin de bu olduğunu belirtti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.