Van'dan Malatya'ya 18 Konteyner Okul Gönderildi

Van'dan Malatya'ya 18 Konteyner Okul Gönderildi
.

Van'dan Malatya'ya 18 konteyner okul

Van Valiliği'nin girişimi sayesinde, Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli bir deprem Malatya'da büyük hasara neden oldu. Geri kalmış öğrenciler için Van Valisi tarafından 5 ilçede 18 konteyner okul kuruldu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın talimatıyla 305 konteyner kentte getirildi ve bu konteynerler kullanılarak Doğanşehir, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ ve Kuluncak ilçelerinde 18 farklı noktada okullar kuruldu. Böylece depremzedelerin çocukları için eğitim merkezleri sundukları hizmete başladı. Konteyner okullarda, ana sınıfı ile özel öğretim ve güzel sanatlar sınıfları da bulunuyor.

Ayrıca, sınavlara hazırlanan öğrenciler için etüt merkezleri, bilim ve sanat merkezleri ve halk eğitim kurs merkezleri de hizmete sunulmuştur.

"Devletimizin tüm kurumları canla başla çalışıyor"
Battalgazi ilçesindeki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi’nin koordinatörlük görevini yürüten Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, depremzedelerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını amaçladıklarını bildirdi.

Battalgazi'de 185 dönümlük bir alan üzerine konumlandırılan konaklama merkezinde 2 bin 200'den fazla konteyner bulunuyor. Aksoy, "Burada 10 binden fazla vatandaşımız barınıyor. Bir ilçede bulunabilecek tüm imkanlardan daha fazlası burada mevcut. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için, devletimizin tüm kurumları canla başla çalışmaya devam ediyor. Burada öğrencilerimizin eğitimlerine devam etmeleri için, akranlarıyla vakit geçirmeleri için okullar kuruldu. Sayın Van Valimiz Ozan Balcı'nın desteğiyle de Malatya'nın birçok bölgesinde konteyner okullar açıldı. Bunlardan biri de burasıdır. Birinci sınıftan 12'nci sınıfa kadar her kademe öğrencisi, burada eğitim almaktadır. Halk eğitim kurs merkezleri, bilim ve sanat merkezleri ve ana sınıflarında binlerce öğrenci, bir ayı aşkın süredir burada eğitimlerine devam ediyorlar" dedi.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.