Vali Yerlikaya: Seçim Sürecine Yönelik Menfur Saldırıları Kınıyoruz, Soruşturma Başlatıldı

Vali Yerlikaya: Seçim Sürecine Yönelik Menfur Saldırıları Kınıyoruz, Soruşturma Başlatıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın Kanarya Mahallesi'ndeki aday tanıtım etkinliğine yönelik silahlı saldırıda, bir kadının yaralandığını, saldırıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatıldığını bildirdi

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bugün öğleden sonra saatlerinde AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması için düzenlenen etkinlik sırasında gerçekleşen vahim olayı paylaştı. Kanarya Mahallesi'nde gerçekleşen aday tanıtım etkinliğine uzun namlulu silah ve tabanca ile ateş açıldığını belirten Yerlikaya, bu saldırı sonucunda E.G.D. isimli bir kadın vatandaşın yaralandığını bildirdi.

Olaya ilişkin olarak geniş kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını ifade eden Yerlikaya, yetkililerin saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliklerini tespit etmek ve adalete teslim etmek için yoğun çaba harcadığını aktardı. Ayrıca, yaralı vatandaşa acil şifalar dileyen Vali Yerlikaya, demokrasiye ve seçim sürecine yönelik bu tür menfur saldırıları en sert şekilde kınadığını belirtti.

Söz konusu olayın, seçim atmosferindeki gerginliği artıran ve demokratik süreçlere zarar veren bir vaka olduğu vurgulanırken, toplumun bu tür şiddet eylemlerine karşı birlik ve beraberlik içinde olması gerektiği önemle vurgulandı.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.