Psikolog Erikgenoğlu; YKS Sınavında Alışılmışın Dışında Denemeler Yapmayın

Psikolog Erikgenoğlu;  YKS Sınavında Alışılmışın Dışında Denemeler Yapmayın
 hozathaber.com Muhabiri
17-18 Haziran'da yapılacak YKS ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Psikolog Senanur Erikgenoğlu, sınava girecek adaylara bugüne kadar alıştıkları bir sistem varsa sınav anında kaygınızı yok etmek için alışılmış düzende gitmek gerektiğini belirtti.

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınav, 17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde yapılacak.

Sınava sadece birkaç gün kala, Psikolog Senanur Erikgenoğlu, İLKHA muhabirine sınava hazırlık sürecindeki son aşamalar hakkında değerlendirmede bulundu ve yeni konular üzerinde çalışmak yerine daha önceden çalışılan konuların son bir haftada pekiştirilmesinin daha faydalı olacağını belirtti.

"Uyku Dengesi Kaygı Seviyesini Artırır"

Erikgenoğlu, sınava kısa bir süre kala yapılmaması gerekenleri de belirtti. "Uyku düzenine ve dengesine dikkat etmeliyiz. Son haftalarda gece geç saatlere kadar çalışmak düzenli uyku düzenimizi bozar, dikkat dağınıklığına sebep olur ve kaygı seviyesini artırabilir. Bu nedenle, uykunuzu gerektiği şekilde almalısınız. Ayrıca, sağlıklı bir kafa için sağlıklı bir beslenme önemlidir. Bedeni yoracak aktivitelerden kaçınmalıyız ve zihnimizi dinlendirecek aktiviteler yapmalıyız. Son haftalarda düşen netlere çok önem verilmemeli, sınava odaklanılmalı ve kaygı düşünceleri kafadan atılmalıdır. Yeni deneme metodlarına yönelmek, deneme sınavlarındaki başarısızlıkları veya yeni yöntemlerin kaygı seviyesini artırmasına neden olabilir." dedi.

"Sosyal Destek Kaynaklarına Başvurmak Çok Önemli"

Son bir haftalık dönemde sosyal destek kaynaklarına başvurmak da oldukça önemlidir. Ailenizle, arkadaşlarınızla veya sevdiğiniz kişilerle bir arada olmak, kaygı seviyesini düşürebilir. Yeni konular çalışmak yerine önceden çalışılan konuların pekiştirilmesi daha faydalı olacak ve sınava odaklanmayı kolaylaştıracaktır. Yeni deneme metodları veya alışılmadık teknikler denemek, sınav sırasında kaygı seviyesini artıracaktır. Bu nedenle, sınava odaklanmak ve alışılmış düzene uygun şekilde ilerlemek daha faydalı olacaktır." diye belirtti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.