Uzman Psikolojik Danışman Gülen, YKS Öğrencilerine Tavsiyelerde Bulunuyor!

Uzman Psikolojik Danışman Gülen, YKS Öğrencilerine Tavsiyelerde Bulunuyor!
.

Uzman Psikolojik Danışman Gülen, YKS öğrencilerine tavsiyeler!

Uzman Psikolojik Danışman Hüseyin Gülen, YKS sınavına girecek adaylar için son bir ayın nasıl değerlendirilmesi gerektiği, öğrencilerde oluşabilecek kaygıyı yenme yöntemleri ve ailelerin öğrencilerine karşı tutumları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Gülen, sınavlara bir ay gibi kısa bir süre kaldığını ve bu süre içinde öğrencilerin deneme sınavlarına daha fazla ağırlık vermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, sınavda soru çözme taktiklerinin ve zaman yönetiminin programlanması gerektiğini de vurguladı.

Sınava girmeden önce yeni taktikler veya farklı bir zaman yönetimi planı denememenin önemli olduğunu vurgulayan Gülen, deneme sınavlarının gerçek sınav gibi görülmesi gerektiğini de söyledi.

Gülen, kaygı ile başa çıkmak için, kaygının başlıca nedeninin öğrencinin geleceğiyle ilgili belirsizlikler olduğunu ve bu kaygıyı kontrol altına almanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, aile faktörünün kaygı üzerinde etkili olduğunu belirterek, özellikle sınav günü okul bahçesinde bekleyen velilerin öğrencilerini daha da kaygılandırabileceği uyarısında bulundu. Böyle durumlarda, velilerin öğrencilerinin sınav yerine gitmek isteyip istemediklerini sormalarını tavsiye etti.

Gülen, kaygının bazı olumlu yönlerinin olduğunu da belirtti ve aşırı kaygının başarının azalmasına neden olabileceğini söyleyerek, nefes terapisi yöntemleri ile kaygının kontrol altına alınabileceğini ifade etti.

Gülen, sınav sonrası düşük puan alan öğrencilere de açıklamalarda bulunarak, ailelere sınav sonrası öğrencilerine baskı yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=WWAQ88KJgBc[/embed]

"Sıkça yapılan deneme sınavlarıyla çalışılmalıdır"

Gülen, "Yaklaşık bir ay gibi bir süre kaldı. Bu süre içinde, öğrencilerin son tekrarları yapmaları ve konu eksiklerini gidermeleri önemlidir. Deneme sınavları, gerçek sınavın bir provasıdır. Hangi teste nasıl başlanacağı, kodlamaların nasıl yapılacağı, sürenin nasıl kullanılacağı ilk deneme sınavları ile denenebilir. Öğrencilerin, sınavda nasıl test çözeceklerini bu denemeler sayesinde önceden öğrenmeleri önemlidir. Sınavda yeni taktikler denemek yerine, öğrenciler deneme sınavlarına odaklanmalıdırlar. Sınav esnasında, kaygı nedeniyle ekstradan taktik değiştirmeleri gerekmeyebilir. Sınava odaklandıklarından ve zamanları doğru bir şekilde kullandıklarından emin olmaları gerekmektedir." dedi.

"Kaygı, bazen öğrencileri motive edebilir"

Sınav esnasında oluşan kaygı hakkında konuşan Gülen, "Kaygı bir anda gelişen bir durum değildir. Kaygı genellikle belirsizliklerle ilgilidir ve sınava girme korkuları, süre yetemeceği düşüncesi veya başarısız olma korkusu gibi belirsizliklerle oluşabilir. Bazı durumlarda kaygı öğrenc(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.