Uzman Diyetisyen Korkmaz: Suyun fazlası da azı kadar zarardır

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Suyun fazlası da azı kadar zarardır
Uzman Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, insanın ihtiyacından fazla su tüketmesinin, ihtiyacından az tüketmesi kadar zararlı olduğunu kaydetti.

Özellikle havaların aşırı ışımasıyla birlikte vücudun da su ihtiyacının arttığına ve dengeli su tüketiminin önemine değinen Korkmaz, aç karınla tüketilen bir iki bardak suyun, böbreklerin daha etkili çalışmasına yardımcı olduğunu belirtti.

Suyun düzenli ve yeterli miktarda tüketilmesinin faydalarına değinen Korkamaz, "Aç karnına içtiğimiz bir iki bardak su gece boyunca vücudumuzda depolanan toksinlerin idrar yoluyla rahatça vücuttan atılmasını sağlar ve böbreklerimizin daha etkili çalışmasına yardımcı olur. Genel olarak suyun vücudumuzdaki işlevleri; besinlerin sindirimini trmoregülasyon yani vücut sıcaklığımızın artmasıyla birlikte terleme yoluyla vücuttan ısı kaybı oluşması ve buna bağlı olarak vücut sıcaklığımızın korunması olarak ifade ediyoruz. Cilt güzelliğini sağlar. Metabolizma sonucu oluşan atık ürünlerin taşınmasını ve atılmasını sağlar." dedi.

"Aşırı su tüketimi zaralıdır" (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.