Uzaktan Eğitim Değil, Uzaktan Yönetim: Tayland Kralı Ülkeyi Neden Almanya'dan Yönetiyor?

Uzaktan Eğitim Değil, Uzaktan Yönetim: Tayland Kralı Ülkeyi Neden Almanya'dan Yönetiyor?
 hozathaber.com Muhabiri
Tayland'ın kraliyet ailesi, hepimizin bildiği ailelere benzemiyor. En tartışmalı konu ise Kral’ın ülkeyi Tayland’dan yönetmemesi!

Tayland'ın kraliyet ailesi, geleneksel kraliyet ailelerine benzemiyor. En tartışmalı konu ise Kral’ın ülkeyi Tayland’dan değil de Almanya’dan yönetmesi! Dünyanın en zengin hükümdarlarından biri sayılan Kral Maha Vajiralongkorn, bu kararıyla halkın birçok eleştirisine maruz kalmış durumda.

Kral Maha, tahta çıkışından bu yana dünya gündeminde skandallarıyla adından söz ettiriyor. Özellikle 2020 pandemisinde kendisine 20 kadından oluşan bir ‘harem’ kurduğu haberleriyle basında pek çok eleştiri topladı. Ancak en büyük tartışma konusu, ülkeyi Almanya'dan yönetmesi.

Kraliyet Skandalları ve Ülke Yönetimi:

Kral'ın çocukluğunun büyük bir kısmı Tayland dışında geçti. İlk olarak İngiltere ve daha sonra Avustralya’da eğitim aldı. Bu durum, Kral'ın ülkesine tam anlamıyla bağlı olmamasının bir göstergesi olabilir.

f934a5f90243e7db171d0b286ec0d7775b562691.jpeg

Düzenli olarak Avrupa'da ikamet eden Kral'ın Almanya'da bir malikanesi bulunuyor. Kral, Starnberg Gölü kıyısındaki geniş bir araziye sahip Villa Stolberg'i 12 milyon Euro karşılığında satın almış durumda.

Kral, Tayland Kraliyeti'nin tam zıttı bir tarza sahip. Bisiklet sürmeyi çok seven Kral'ın, Almanya'da göl kenarında özgürce bisiklet sürme tutkusu dikkat çekiyor.

Kraliyetin Almanya Macerası!

Kral Maha'nın Tayland'ı Almanya'dan yönetme kararı, birçok tartışmayı beraberinde getiriyor. Karmaşık aşk hayatı, Avrupa'daki mülk yatırımları ve alternatif yaşam tarzı, Kral'ın uzaktan yönetim tercihini anlamak için birer ipucu sunuyor.

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.