Tunceli'nin buzul göllerini görmek için 3 bin rakımlı bölgeye tırmanıyorlar

Tunceli'nin buzul göllerini görmek için 3 bin rakımlı bölgeye tırmanıyorlar
Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçelerine doğa tutkunlarının tatil için geldiği ve burada yaklaşık 3 bin metre rakımlı bölgelere tırmanış yaptığı belirtiliyor.

Tunceli'nin Ovacık ve Pülümür ilçelerine doğa tutkunlarının tatil için geldiği ve burada yaklaşık 3 bin metre rakımlı bölgelere tırmanış yaptığı belirtiliyor. Bölgede bulunan sarp dağlar, meşe ormanları ve doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mekanlar ve kültürünün de dikkat çekici olduğu ifade ediliyor.

Özellikle yaz aylarında Ovacık ve Pülümür ilçelerinin serin havası, su kaynakları, yaylaları ve buzul gölleriyle turizmi canlandırdığı belirtiliyor. Karların erimesiyle oluşan buzul gölleri ise şu anda ilgi çekici noktalar arasında bulunuyor. Çevre illerden gelen gezgin grupların da bu bölgelere günübirlik turlar düzenlediği ve Munzur, Mercan, Hel ve Buyer dağlarına doğru rotalarını çevirerek göllere yürüyüşler gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Bölgeye yapılan uzun yolculukların sonunda doğa severlerin el değmemiş tabiatın içinde keyifli zaman geçirerek şehrin stresinden uzaklaştığı belirtiliyor. Ayrıca, sıcaktan bunalan bazı doğa severlerin göllerde yüzerek serinlemeye çalıştığı aktarılıyor.

Bölgede bulunan doğal güzelliklere dikkat çeken doğaseverlerden Vedat Aldemir, Pülümür ve Ovacık'ta gezilebilecek harika buzul gölleri olduğunu ve bu alanlarda profesyonel turist rehberleri eşliğinde gezilerin düzenlenmesi gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, rastgele ziyaretlerin doğaya zarar verebileceğini belirtiyor. Aynı şekilde Murat Aygül de Tunceli'nin son yıllarda turistlerin ilgisini çekmeye başladığını ve Karagöl parkurunu muhteşem bulduğunu ifade ediyor.

Tunceli'nin doğal güzellikleri ve el değmemiş tabiatıyla birlikte turizm açısından potansiyel taşıdığı belirtiliyor. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.