Tunceli'de düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi Judo Yarı Final Müsabakaları sona erdi

Tunceli'de düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi Judo Yarı Final Müsabakaları sona erdi
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Judo Federasyonu iş birliğinde Tunceli'de düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi Judo Yarı Final Müsabakaları sona erdi.

Tunceli'de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Judo Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Anadolu Yıldızları Ligi Judo Yarı Final Müsabakaları sona erdiğini belirttiniz. Müsabakalar, Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi ve Batman, Hakkari, Şırnak, Iğdır, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Van, Siirt, Adıyaman ve Kars'tan 123 sporcu ve antrenör katıldı.

Müsabakalar üç gün boyunca devam etti ve erkek ve kadın sporcular rakipleriyle sıkı bir mücadele içerisinde yer aldı. Dereceye giren sporcular, Türkiye Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazandı. Kadınlar grubunda Kars takımı birinci, Diyarbakır ikinci ve Hakkari üçüncü oldu. Erkekler grubunda ise Şanlıurfa birinci, Hakkari ikinci ve Diyarbakır üçüncü sırayı aldı.

Dereceye giren takımların ödülleri ve katılım belgeleri törenle verildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, Tunceli'de sportif faaliyetlerin her geçen yıl yaygınlaştığını ifade etti. Ayrıca, judo müsabakalarının farklı kültürlerin kaynaşmasına katkı sağladığını belirtti ve organizasyona emeği geçen tüm sporculara ve antrenörlere başarılar diledi.

Bu tarz spor etkinlikleri, gençler arasında spor kültürünün yaygınlaşmasına ve sporcuların yeteneklerini sergileme fırsatına katkı sağlar. Tunceli'deki bu tür etkinliklerin artmasıyla birlikte sporun kentteki gelişimi ve ilgi alanlarının çeşitlenmesi sağlanabilir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.