Tunceli'de 10 milyonluk termal otel yatırımı: Doğayla iç içe olan otele yoğun ilgi var

Tunceli'de 10 milyonluk termal otel yatırımı: Doğayla iç içe olan otele yoğun ilgi var
Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Bozağa Karaderbent köyünde 81 ortaklı girişim tarafından yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla yapılan 3 yıldızlı termal otel olan 'Germike', doğayla iç içe olması ve şifalı kaplıcasıyla büyük ilgi görüyor.

Tunceli'nin Pülümür ilçesine bağlı Bozağa Karaderbent köyünde, yaklaşık 10 milyon liralık yatırımla 81 ortaklı bir girişim tarafından 3 yıldızlı bir termal otel olan 'Germike' inşa edildi. Otel, doğayla iç içe olması ve termal özellikleri nedeniyle büyük ilgi görmektedir.

Otelde, termal havuzlar, yüzme havuzları, hamam ve sauna gibi olanaklar bulunmaktadır. 26 odalı ve 41 yatak kapasiteli olan otel, hem yurt içinden hem de yurtdışından yoğun ilgi görmektedir. Tunceli merkeze 85 kilometre, Pülümür ilçe merkezine ise 15 kilometre mesafede bulunan otelin konumu, doğal güzelliklerle çevrili ve şifalı kaplıcalarına yakın olmasıyla dikkat çekmektedir.

Germike Oteli'nin Genel Müdürü Şener Şen, otelin 2021 yılında faaliyete geçtiğini ve üçüncü sezonlarını yaşadıklarını belirtmiştir. Kaplıcası yıllardır bilinen ve birçok hastalığa şifa sağlayan bir özelliğe sahiptir. Eklem ağrıları, romatizmal hastalıklar ve kadın hastalıklarına fayda sağladığı bilinmektedir.

Otel, bölgeye turizm ve istihdam katkısı sağlamak amacıyla yapılmıştır. Çevre illerden birçok rezervasyon talebi aldıklarını ve hatta Rusya ve Almanya gibi ülkelerden misafirlerin geldiğini ifade etmiştir. Gümüşhane Kelkitli olarak diğer illerden ve ülkelerden gelen insanların bu bölgenin doğal güzelliklerini görmelerini istediğini vurgulamıştır.

Otelde konaklayan Erkan Ulucan ise Pülümür'deki kaplıcanın eskiden de var olduğunu ancak bu güzel tesisin olmadığını belirtmiştir. Tesiste konaklayan herkesin derdine şifa bulduğunu ifade etmiş ve Pülümür'ün coğrafyası, doğal kaynakları, endemik bitkileri ve diğer güzellikleriyle herkesin ziyaret etmesini istemiştir.

Bu termal otel, doğa severler ve sağlık turizmi için çekici bir destinasyon olarak ön plana çıkmaktadır. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgeye turizm geliri ve istihdam sağlama potansiyeli artmıştır.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 564 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum