Tunceli 10 günlük hava durumu tahminleri! 23 il için sarı kodlu uyarı yapıldı, şiddetli fırtına bekleniyor!

Tunceli 10 günlük hava durumu tahminleri! 23 il için sarı kodlu uyarı yapıldı, şiddetli fırtına bekleniyor!
Hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyrederken, hafta ortasında sıcaklıkların mevsim normallerine çıkacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle birçok ilde sarı kodlu uyarıda bulundu.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyrediyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) gelen hava durumu tahminlerine göre mevsim sıcaklıklarının hafta ortasında mevsim normallerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 23 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Peki Tunceli 10 günlük hava durumu nasıl olacak?

Meteorolojiden gelen tahminlere göre Türkiye’nin batı kesimlerinde yağışlı hava etkili olacak. İstanbul’un Avrupa Yakası ve Tekirdağ ile çevresinde, gece saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili olması bekleniyor. Öte yandan öğle saatlerinden sonra Kocaeli’de, akşam saatlerinden itibaren de Bursa, Yalova, Bilecik ve Sakarya’da kuvvetli yağış etkili olması bekleniyor. Tunceli 10 günlük hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar…

ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

screenshot.png

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından aktarılan hava durumu raporlarına göre yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakimiyeti olması bekleniyor. Sıcaklıkların ise kıyı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise 4 dereceye kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Tahminlere göre rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeybatı ve batılı yönlerden esmesi bekleniyor. Rüzgarın hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken, Marmara ve Ege kıyılarında, zamanla Karadeniz’de ise güneyli yönlerden şiddetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

23 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 il için de sarı kodlu uyarıda bulundu. Buna göre; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.

TUNCELİ 10 GÜNLÜK HAVA DURUMU

  • 29 Kasım Çarşamba: Parçalı bulutlu 4 derece
  • 30 Kasım Perşembe: Parçalı bulutlu 7 derece
  • 1 Aralık Cuma: Güneşli 10 derece
  • 2 Aralık Cumartesi: Güneşli, parçalı bulutlu 12 derece
  • 3 Aralık Pazar: Güneşli, parçalı bulutlu 12 derece
  • 4 Aralık Pazartesi: Parçalı bulutlu 12 derece
  • 5 Aralık Salı: Yağmurlu 11 derece
  • 6 Aralık Çarşamba: Yağmurlu 11 derece
  • 7 Aralık Perşembe: Yağmurlu 9 derece
  • 8 Aralık Cuma: Yağmurlu 7 derece

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.