TMO'dan Randevu Alamayan Çiftçinin Mahsulü Elinde Kaldı

TMO'dan Randevu Alamayan Çiftçinin Mahsulü Elinde Kaldı
Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamayan çiftçinin mahsulü elinde kaldı

Muğla'da çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) randevu alamaması ve ürünlerini pazarlayamamasıyla ilgili yaşanan sorunlar hakkında çiftçi Ali Rıza Boyacı'nın açıklamaları yer almaktadır. Boyacı, çiftçilerin TMO'dan randevu alamadığını ve ürünlerini düşük fiyata aracılara satmamak için bekletmek zorunda kaldıklarını belirtmiştir. Ayrıca, çiftçilerin üretimlerini pazarlayamadığı için tefeciye muhtaç hale getirildiğini ifade etmiştir.

Boyacı ayrıca, Muğla'da çiftçilerin durumunun Türkiye'nin genel durumunu yansıttığını ve çiftçilerin perişan durumda olduğunu söylemiştir. Kendisinin 3 günden beri TMO'dan randevu almak için beklediğini ancak iletişim kuramadığını ve çiftçilerin mağduriyetlerini kimseye iletemediklerini dile getirmiştir. Muğla'nın tarım sektöründe yaşanan sorunların, çiftçileri tefeciye muhtaç hale getiren bir oyunun parçası olduğunu düşündüğünü ifade etmiştir. Boyacı, Ziraat Odası Başkanını eleştirerek, çiftçilere yardımcı olmadığını ve sadece aidat topladığını belirtmiştir.

Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ ise yoğunluk nedeniyle Aydın TMO'nun şu anda bir şey yapamadığını ve çiftçilerin biraz daha beklemesi gerektiğini ifade etmiştir.

Bu açıklamalardan anlaşıldığı kadarıyla, Muğla'da çiftçilerin TMO'dan randevu alamaması ve ürünlerini pazarlayamaması gibi sorunlar yaşandığına dair bir durum söz konusudur. Ancak, tüm detayları ve resmi açıklamaları öğrenmek için güncel kaynaklardan doğrulama yapmanız önemlidir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.