THY, 10 bin kişiye iş imkanı sunuyor! Tüm şartlar belli oldu… Maaşı duyanın ağzı açık kaldı!

THY, 10 bin kişiye iş imkanı sunuyor! Tüm şartlar belli oldu… Maaşı duyanın ağzı açık kaldı!
2023’ün sonuna doğru yaklaşılırken Türk Hava Yolları personel alım ilanlarını güncelledi. İşte alınacak personel ve istenen şartlar.

Türk Hava Yolları (THY), büyümesini sürdürürken çalışan sayısını da artırmaya devam ediyor. THY, 2023 yılında 10 bin kabin görevlisi ve pilot alacağını açıkladı.

THY’nin personel alımı ilanları Kasım 2023’ten itibaren yayınlanmaya başladı. THY’ye nasıl başvurulur, hangi şartlar aranır? İşte haberimizin ayrıntıları…

THY, PİLOT ALIMI YAPIYOR!

turk-hava-yollari-2023-yilinda-10-bin-calisani-ise-alacak-wb6a.webp

THY, pilot pozisyonları için Kasım ayında yeni bir ilan yayınladı. THY, pilot adaylarında sağlık, dil ve uçuş kriterlerine uygunluk arıyor. Ayrıca adayların en az üniversite mezunu, TC vatandaşı veya mavi kartlı, sabıka kaydı olmayan, askerlikle ilişiği olmayan, 1 Ocak 1972 veya sonrasında doğmuş, lise mezunu ve üzeri (yabancı diploması olanların eşdeğerlik belgesi getirmesi gerekiyor), uçuş disiplini ihlali yapmamış, THY veya iştiraklerinden disiplin veya fesih sebebiyle ayrılmamış olması gerekiyor.

Adayların başvurdukları uçak tipinde en az 500 saat uçuş deneyimi, simülatörsüz uçuş süresi, geçerli ve güncel tip yetkisi ve diğer bazı niteliklere sahip olması da isteniyor. Başvurular online olarak yapılıyor.

THY, KABİN GÖREVLİSİ ALIMI YAPACAK!

THY, en çok talep gören iş kategorisi olan kabin görevlisi pozisyonu için de yeni bir ilan yayınlayacağını duyurdu. THY, kabin görevlisi adaylarında 30 yaşını aşmamış, lise veya üniversite mezunu, iyi seviyede İngilizce bilen, 160 cm ile 180 cm arasında boyu olan, sağlık durumu uygun, sabıka kaydı olmayan, askerlikle ilişiği olmayan, THY veya iştiraklerinden disiplin veya fesih sebebiyle ayrılmamış kişileri arıyor. THY, bir sonraki duyurusunda erkek kabin görevlilerini de işe alacağını ifade etti.

THY’nin personel alımı ilanlarına başvurmak isteyenler, THY’nin resmi web sitesini takip edebilirler. THY, çalışanlarına yüksek maaş, sosyal haklar, kariyer fırsatları ve dünyayı gezmek gibi avantajlar sunuyor. THY, dünyanın en büyük ve en başarılı havayolu şirketlerinden biridir. Alınacak personellerin maaşının ortalama 30-45 bin TL bandında olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.