Threads, Türkiye'de erişime kapatıldı: İşte nedeni...

Threads, Türkiye'de erişime kapatıldı: İşte nedeni...
Meta, Threads'i Türkiye'de kullanımdan kaldıracağını açıklamıştı. Şirketin kararının bugün itibarıyla uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Rekabet Kurumu'nun geçtiğimiz haftalarda aldığı karar doğrultusunda, Instagram'a bağlı mikroblog platformu Threads'e geçici bir tedbir uygulanmasına karar verilmişti. Bu kararın ardından Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun emrine uymak için 29 Nisan'dan itibaren Türkiye'de erişime kapatıldı.

Threads uygulamasının kullanıcılarına yapılan bildirimde, Rekabet Kurumu'nun kararı nedeniyle uygulamanın Türkiye'de artık kullanılamayacağı ve profillerin devre dışı bırakılacağı ancak kullanıcıların bilgilerini indirebileceği ve istedikleri zaman profilini silebileceği belirtildi. Threads'in Türkiye'deki topluluğuna değer verildiği ve yakında geri dönmeyi umulduğu ifade edildi.

Rekabet Kurumu'nun bu kararı, Meta Platforms (Instagram'ın sahibi) ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda alınmıştı. Meta Platforms'a günlük 4.8 milyon TL tutarında idari para cezası uygulanmıştı. Ayrıca, Instagram ve Threads uygulamaları arasında gerçekleşen veri transferi sonucu meydana gelebilecek veri entegrasyonunu önlemek amacıyla da geçici bir önlem kararı alınmıştı.

Rekabet Kurumu'nun açıklamasına göre, Meta'nın Instagram ile Threads'i birbirine bağlayarak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği belirtilmişti.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.