Tayvan'da 500 Yıllık El Yazması Kur'an-ı Kerim Düzenleniyor

Tayvan'da 500 Yıllık El Yazması Kur'an-ı Kerim Düzenleniyor
Tayvan'da 500 Yıllık El Yazması Kur'an-ı Kerim Düzenleniyor

Tayvan'da 500 Yıllık El Yazması Kur'an-ı Kerim Restorasyonu Yapılıyor

Tayvan Milli Kütüphanesi, 500 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim'in restorasyon çalışmalarının devam ettiğini ve tamamlanmasının nisan ayı sonuna kadar planlandığını belirtti. 500 yıllık Kur'an-ı Kerim, Temmuz ayında sergilenecek.

Tayvan Milli Kütüphanesi, eskimiş ve hasarlı olan 500 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim'in restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyon işleminin nisan ayının sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Tayvanlı Müslüman Faysal Hu tarafından Türkiye'den Tayvan'a hediye edilen Kur'an-ı Kerim, Budist Tzu Chi Yardım Vakfının Kurucusu Dharma Ustası Cheng Yen'e sunulmuştu.

Kitap Hastanesi bölümünde restorasyon uzmanı Hsu Mei-wen, eski metinler arasında bulunan Kur'an-ı Kerim'de karıncalara benzeyen böceklerin saldırısına uğradığını tespit etti. Bunun üzerine Milli Kütüphane yetkilileriyle temasa geçildi.

İç sayfaların onarımı için uzun ve zahmetli bir süreç gerektiren restorasyon çalışmaları devam etmektedir. Hsu, Kur'an-ı Kerim'in sadece bir sayfasının restorasyonunun yarım gün aldığını belirtti.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.