Tapuda yeni uygulama başladı: Bakan Tunç'tan açıklama!

Tapuda yeni uygulama başladı: Bakan Tunç'tan açıklama!
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, noterliklerde taşınmaz satışı yapılmasına yönelik uygulamayı başlatarak ilk tapuyu teslim etti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 65. Noterliği'nde gerçekleşen bir törenle taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamayı başlattı. Bu uygulama, geçen yıl yasalaşan düzenlemeyi hayata geçirmektedir.

Bakan Tunç, noterliklerin kamu hizmeti olduğunu vurgulayarak, bugüne kadar birçok yeni noterlik uygulamasının hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca, noterliklerde araç tescil işlemleri ve mirasçılık belgesi gibi farklı hizmetlerin de sunulduğunu söyledi ve bu hizmetlerin vatandaşlara kolaylık sağladığını ifade etti.

Tunç, taşınmaz satış sözleşmelerinin artık ülke genelindeki noterliklerde yapılabileceğini belirtti. Böylece, tapu müdürlüklerinde sadece hafta içi yapılan işlemlerin, nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonları da gerçekleştirilebileceğini belirtti. Bu durumun vatandaşlara önemli bir kolaylık sağlayacağını belirtti.

Ayrıca, Bakan Tunç, işlemlerin noterler denetiminde yapılacağını ve bu durumun uyuşmazlıkları önleyeceğini vurguladı. Törenin ardından Bakan Tunç, ilk taşınmaz satış işlemini izledi ve ardından tapusunu alacak olan kişiye tapusunu teslim etti.

Törende Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan ve bakanlık bürokratları da bulunmaktaydı. Bu yeni uygulamanın noterlik sisteminin verimliliğini artırması ve vatandaşlara daha kolay bir hizmet sunulmasını sağlaması amaçlanmaktadır. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.