Tapu sahipleri geriye dönük vergi ödemelerinde 5.842 lira alabilecek! Nasıl başvuru yapılır?

Tapu sahipleri geriye dönük vergi ödemelerinde 5.842 lira alabilecek! Nasıl başvuru yapılır?
Milyonlarca vatandaşı çok yakından ilgilendiren karar gündeme geldi. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), tapusu olan vatandaşlar için kararını aldı, karara göre belirli şartları sağlayan tapu sahiplerine geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi tutarının iadesi yap

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) emlak vergisi çalışmalarında karar verildi. Tapu sahibi olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren karara göre, belirlenen şartları karşılayan tapu sahiplerine geriye dönük 5 senelik emlak vergisi tutarının iadesi yapılacak. Tapu sahiplerini ilgilendiren bu karar ile birlikte vatandaşlar başvuru sonrası ödemelerini alabilir. Peki kimler, nasıl başvuruda bulunabilir?

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), belli şartlar altında tapu sahiplerine 5.842 lira emlak vergisi para iadesi gerçekleştirecek. KDK tarafından yürütülen çalışma kapsamında alınan karar sonrası açıklama geldi. Açıklamada, alınan kararın tapu sahiplerini doğrudan etkilediği vurgulanırken, kriterleri sağlayan kişilere geriye dönük emlak vergisi tutarı iadesi yapılacağı bildirildi. Türkiye’de milyonlarca tapu sahibi bulunuyor ve bu vatandaşlar, şartları karşılamaları durumunda başvuruda bulunarak geriye dönük ödeme alabilecek. İşte detaylar…

KARAR NASIL ALINDI?

1624013.webp

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından yapılan açıklamaya göre doğrudan tapu sahiplerini ilgilendiren söz konusu karar, konut sahiplerine yönelik olarak kriterleri sağlayan kişilere, geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi iadesi yapılacağını belirtiyor.

KDK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda tapu sahiplerini ilgilendiren bir karar alındı. Kapsamlı bir emsal karar olan söz konusu değerlendirme, bir başvuru sonrası gündeme geldi. Kararda belirtilen özellikleri taşıyan bir vatandaşın, 2016 yılında emekli olduktan sonra aynı yıl içinde 200 metrekareden küçük bir konut satın aldığı ve başka bir gayrimenkulünün veya gelirinin olmadığı belirtildi.

BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Açıklamada, söz konusu kişinin Ankara Keçiören Belediye Başkanlığı’na sıfır oranlı emlak vergisi talebinde bulunduğu ancak olumsuz yanıt aldığı ifade edildi. Yapılan başvuru neticesinde kişinin mağduriyetinin giderilmesi ve geçmiş yıllarda ödemiş olduğu emlak vergisinin iadesi istendi. Kararın açıklanması ile birlikte vatandaş haklı bulundu ve emlak vergisi iade talebi kabul edildi. Emsal bir karar olan bu durum, milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.